ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Βρήκαμε το μυστικό για να απολαμβάνεις τον ήλιο όλο τον χρόνο


18 Οκτωβρίου 2019

Βρήκαμε το μυστικό για να απολαμβάνεις τον ήλιο όλο τον χρόνο

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο μας απασχολεί το θέμα «βιταμίνη D» και δεν είναι τυχαίο που έχει αυξηθεί και ο αριθμός μελετών πάνω σε αυτό το ζήτημα καθώς τα οφέλη της βιταμίνης D στον ανθρώπινο οργανισμό είναι πολλά.

Ο οργανισμός προσλαμβάνει τη βιταμίνη D κυρίως μέσω της σύνθεσης της στο δέρμα με την επίδραση της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας και μικρή ποσότητα προσλαμβάνεται μόνο από τις τροφές. 

Ακόμη, ο ρόλος της βιταμίνης D είναι καταλυτικός στη  ρύθμιση της απορρόφησης του ασβεστίου και του φωσφόρου από τον οργανισμό και επομένως στην διατήρηση της υγείας των οστών και των δοντιών καθώς επίσης και  στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού και του νευρικού συστήματος, αλλά και της διατήρησης του φυσιολογικού βάρους λόγω του καταλυτικού της ρόλου στην απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό.

Μπορεί να φαίνεται παράδοξο αλλά στην ηλιόλουστη χώρα μας όπως και σε άλλες μεσογειακές χώρες τα επίπεδα βιταμίνης D είναι συχνά πολύ χαμηλότερα από τα φυσιολογικά. Όμως υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι για να αυξήσουμε την πρόσληψή της.

jenny.gr

Πώς όμως μπορείτε να προλάβετε ή να αντιμετωπίσετε την έλλειψη της βιταμίνης D;

Μπορείτε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνη D. Κάποιες από τις τροφές που περιέχουν βιταμίνη D είναι τα λιπαρά ψάρια (σολομός, σκουμπρί, τόνος, μπακαλιάρος, πέστροφα, σαρδέλες), το μουρουνέλαιο, τα αυγά, το συκώτι, οι γαρίδες, το σέλερι και τα δημητριακά ολικής άλεσης.

Όταν όμως η πρόσληψη μέσα από τη διατροφή δεν επαρκεί, μια επιλογή αποτελούν τα συμπληρώματα διατροφής. Ένας λοιπόν αποτελεσματικός τρόπος είναι το Meritene VITA D+ SPRAY το οποίο είναι ένα πρωτοποριακό προϊόν σε εύχρηστη μορφή στοματικού spray για καθημερινή υπογλώσσια χορήγηση.  Η πρόσληψη της βιταμίνης D γίνεται  εύκολα και γρήγορα μέσω του βλεννογόνου της στοματικής κοιλότητας, παρακάμπτοντας το πεπτικό σύστημα.

jenny.gr

Tα πλεονεκτήματα του Meritene  VITAD+ SPRAY έναντι της φαρμακοτεχνικής μορφής σε κάψουλες είναι πολλά και αξίζει να τα αναφέρουμε. Η καινοτόμος μορφή του σπρέι υπερτερεί σε σχέση με τις κάψουλες καθώς προσφέρει καλύτερη και γρηγορότερη απορρόφηση της βιταμίνης D3*, λαμβάνεται ανεξάρτητα από τη λήψη τροφής και είναι ιδανικό για όσους έχουν προβλήματα δυσκαταποσίας ή δυσαπορρόφησης. Plus, ότι είναι εύκολο στη χρήση ενώ έχει ευχάριστη γεύση μέντας.

Το Meritene  VITAD+ SPRAY  δεν περιέχει χρωστικές ουσίες, γλουτένη και λακτόζη και μπορείτε να το προμηθευτείτε από το φαρμακείο της γειτονιάς σας.

Οι επιστημονικές μελέτες συνεχίζουν να δείχνουν το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η βιταμίνη D στη συνολική υγεία του οργανισμού χαρίζοντας τη τόνωση και τη δύναμη που όλοι έχουμε ανάγκη στην καθημερινότητά μας.

 

Στο πλαίσιο ενός δραστήριου και υγιεινού τρόπου ζωής είναι σημαντικό να ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή. Τα συμπληρώματα διατροφής δε θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως  υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας. Συμβουλευτείτε τον ιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.
*(Satia MC. A randomized two way cross over study for comparison of absorption of vitamin D3 buccal spray and soft gelatin capsule formulation in healthy subjects and in patients with intestinal malabsorption. Nutr J 2015;14:114)

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.