ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Έλαιο καρύδας: 4+1 τρόποι για να το βάλετε στην ρουτίνα ομορφιάς σας


Ελένη Τσούτση

29 Οκτωβρίου 2019

Έλαιο καρύδας: 4+1 τρόποι για να το βάλετε στην ρουτίνα ομορφιάς σας

Το λάδι καρύδας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως θαυματουργό για όλες τις γυναίκες. Είναι γεμάτο βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα, τα οποία είναι αντιμυκητιακά, αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριδιακά, ότι καλύτερο για την περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών.

Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να το εντάξετε στην περιποίησή σας:

Κρέμα ματιών

Το δέρμα κάτω από τα μάτια σας είναι λεπτό και ευαίσθητο, και αυτό το καθιστά επιρρεπές στις λεπτές γραμμές, στο πρήξιμο και στους μαύρους κύκλους. Αν μισείτε την ιδέα να δώσετε πολλά χρήματα σε ακριβές κρέμες ματιών, χρησιμοποιείστε το λάδι καρύδας. Απλά, εφαρμόστε το στη κάτω περιοχή των ματιών σας.

Μάσκα μαλλιών

Το λάδι καρύδας είναι ρεμβώδες και στερεό σε θερμοκρασία δωματίου, και μετατρέπεται σε υγρό όταν θερμαίνεται. Άρα, ενώ είστε στο ντους, μπορείτε να το βάλετε κάτω από το ζεστό νερό για να γίνει πιο μαλακό. Στη συνέχεια, μετά το λούσιμο, απλώστε μια γενναιόδωρη ποσότητα στα βρεγμένα μαλλιά και αφήστε το για τουλάχιστον πέντε λεπτά. Όταν τα ξεπλύνετε θα δείτε τα μαλλιά σας πιο λαμπερά.

Λάδι σώματος

Το λάδι καρύδας στη στερεή μορφή του, είναι το τέλειο ενυδατικό. Βάλτε το με το που θα βγείτε από το ντους, ώστε να απορροφηθεί γρήγορα και να έχετε μια ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Απολέπιση σώματος

Ανακατέψετε μισό φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι ή ζάχαρη με μια ίση ποσότητα λιωμένο λάδι καρύδας, και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να το τρίψετε πάνω στο δέρμα σας. Αυτό το scrub παράλληλα ενυδατώνει και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα.

Μακιγιάζ

Ακριβώς ένα κουταλάκι του γλυκού (ή και λιγότερο) μπορεί να αφαιρέσει το μακιγιάζ, που είχατε όλη την ημέρα. Τρίψτε μια κουταλιά υγροποιημένο λάδι καρύδας κατευθείαν επάνω στο δέρμα και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Για να φτιάξετε το δικό σας μαντηλάκια ντεμακιγιάζ, λιώστε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας σε ένα φούρνο μικροκυμάτων και μετά βάλτε το σε ένα δοχείο. Στη συνέχεια, βάλτε μέσα βαμβάκι και αφήστε το όλη τη νύχτα. Αποθηκεύστε το στο ίδιο δοχείο ή σε ένα πλαστικό σακουλάκι και θα έχετε τα δικά σας μαντηλάκια, για να αφαιρείτε το μακιγιάζ.

 

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.