ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Όσα πρέπει να ξέρετε για το μέλι Mανούκα και τις ευεργετικές του ιδιότητες για την επιδερμίδα


Ελένη Τσούτση

1 Φεβρουαρίου 2020

Όσα πρέπει να ξέρετε για το μέλι Mανούκα και τις ευεργετικές του ιδιότητες για την επιδερμίδα

Η φύση έχει προνοήσει για εμάς για αυτό καλό θα είναι να ενημερωνόμαστε για όλα όσα μας προσφέρει απλόχερα. Ανάμεσα σε αυτά είναι το Μέλι Manuka το οποίο ανήκει στα φυσικά συστατικά και είναι ένα superfood και εκτός από την συνολική μας υγεία συμβάλλει και στην υγεία της επιδερμίδας μας.

Οι επιστήμονες το αναφέρουν ως «επουλωτικό/θεραπευτικό μέλι» και αυτός ήταν ο λόγος που πολλές φυλές το χρησιμοποιούσαν ως θεραπεία για τις πληγές τους αφού α αποτελέσματα είναι άμεσα. Το μέλι παράγεται από το νέκταρ που συλλέγουν οι μέλισσες από τα άνθη του μεγάλου θάμνου Leptospermum Scoparium, στην Νέα Ζηλανδία και έχει αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο είδος μελιού, έχει τα υψηλότερα επίπεδα πολυφαινολών και τη μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση και αυτό αυτόματα σημαίνει ότι είναι ένας θησαυρός και για την ομορφιά. Πολλές διάσημες stars επιλέγουμε προϊόντα με κύριο συστατικό το μέλι Manuka.

Είναι το απόλυτο μυστικό για την αντιγήρανση καθώς ενισχύει την φυσική κυτταρική ανάπλαση και βελτιώνει τον τόνο του δέρματος, δημιουργώντας μια όψη πιο νεανική και υγιή. Ακόμη, θρέφει και αναζωογονεί το τριχωτό της κεφαλής και βοηθά τα μαλλιά να μένουν πλούσια και λαμπερά.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.