ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

3+1 λάθη που κάνετε όταν πλένετε το πρόσωπό σας


Ελένη Τσούτση

2 Μαρτίου 2020

3+1 λάθη που κάνετε όταν πλένετε το πρόσωπό σας

Κάθε μέρα πλένουμε το πρόσωπό μας, υπάρχει όμως κάτι που μπορεί να κάνουμε λάθος σε αυτή την τόσο απλή (φαινομενικά) διαδικασία; Κι όμως, υπάρχουν κάποιες συνήθειες που πολλές γυναίκες έχουν, όταν πλένουν το πρόσωπό τους με αποτέλεσμα να έχουν δερματικές ενοχλήσεις μέχρι και σπυράκια.

Ποια είναι τα πιο κοινά λάθη που κάνουμε όταν πλένουμε το πρόσωπό μας;

1.Χρησιμοποιείτε το λάθος καθαριστικό 

Σημαντικό να βρείτε το κατάλληλο ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας.

2.Ξεπλένετε με ζεστό νερό 

Το ζεστό νερό αφαιρεί την υγρασία από την επιδερμίδα σας με αποτέλεσμα να γίνεται πιο «στεγνή». Επιλέξτε χλιαρό νερό, κάνοντας παράλληλα μασάζ στο πρόσωπο όταν ξεπλένετε το καθαριστικό.

jenny.gr

3.Τρίβετε το πρόσωπο στην πετσέτα 

Μετά τον καθαρισμό του προσώπου, το δέρμα είναι «ευαίσθητο». Όταν το σκουπίζετε με μια πετσέτα, κάντε πολύ απαλές κινήσεις και όχι έντονες, τρίβοντας την πετσέτα στο πρόσωπό σας. Έτσι, θα αφαιρέσετε όλα τα φυσικά έλαια του προσώπου, αφήνοντάς την ενυδατωμένη.

4.Στεγνώνετε εντελώς το πρόσωπο 

Αφού σκουπίσετε ταμποναριστά το πρόσωπό σας με την πετσέτα, είναι σημαντικό να αφήσετε λίγο νερό –άρα και υγρασία- πάνω του. Μην σκουπίσετε λοιπόν, όλο το νερό από το δέρμα σας. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.