ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

3 συστατικά που θα σας χαρίσουν νεανική επιδερμίδα


Ελένη Τσούτση

5 Μαρτίου 2020

3 συστατικά που θα σας χαρίσουν νεανική επιδερμίδα

Μαζί με τη άνοιξη έρχονται και οι νέοι στόχοι που θέλουμε να κατακτήσουμε. Μερικοί από αυτούς αφορούν την ομορφιά και ο νούμερο ένας στόχος για τις περισσότερες γυναίκες είναι - μια καθαρή και όμορφη επιδερμίδα.

Missing content item.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν τα 3 συστατικά που αν τα βάλετε στην ρουτίνα σας το σίγουρο είναι ότι θα έχετε καταφέρει και τον πρώτο στόχο σας για φέτος!

#1.Υαλουρονικό Οξύ

Είναι ίσως το πιο γνώριμο αντιγηραντικό συστατικό. Είναι μια φυσική ουσία του οργανισμού που συγκρατεί το νερό και βρίσκεται στο δέρμα ανάμεσα στα κύτταρα και τις ίνες κολλαγόνου και διατηρεί την φυσική δομή, την ελαστικότητα και την σφριγηλότητα του δέρματος. Ρυθμίζει την ανανέωση των κυττάρων και την παραγωγή του κολλαγόνου. Τα μόρια του έχουν την ιδιότητα να συγκρατούν 1000 φορές περισσότερο νερό από το βάρος τους, με αποτέλεσμα να διατηρείται η υγρασία του δέρματος, για το λόγο αυτό θεωρείται ιδανικό για το αφυδατωμένο και ξηρό δέρμα. Έχει ισχυρή αντιρυτιδική και αντιοξειδωτική δράση και για αυτό χρησιμοποιείται συχνά σε προϊόντα κατά της γήρανσης του δέρματος.

#2.Ceramides

Είναι μόρια λιπιδίων που βρίσκονται σε υψηλή συγκέντρωση στο εσωτερικό της εξωτερικής μεμβράνης πολλών κυττάρων. Στην επιφάνεια του δέρματος, τα ceramides συγκρατούν τα κύτταρα ενωμένα, δημιουργώντας ένα προστατευτικό στρώμα που αυξάνει το πάχος του δέρματος και διατηρεί την υγρασία του. Αποκαθιστούν την υγρασία του δέρματος και ενδυναμώνουν τους φυσικούς φραγμούς του κατά των επιθετικών στοιχείων. Βελτιώνουν την όψη της επιδερμίδας κάνοντας την απαλή, λεία και σφριγηλή. Έχουν άμεση σχέση με την ενυδάτωση του δέρματος και για αυτό είναι ιδανικά για δέρματα ξηρά και αφυδατωμένα.

#3.Σύμπλεγμα βιταμινών Β

Είναι ίσως η πολυτιμότερη βιταμίνη, καθώς απαλύνει το ερεθισμένο δέρμα, συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και χαρίζει λάμψη σε περιοχές με ανομοιογενή χροιά και σκούρες κηλίδες. Σκεφτείτε ότι είναι σαν ελαφρύ ζελέ που απορροφάται άμεσα από το δέρμα και δρα αποτελεσματικά. Μετά από μερικές εβδομάδες χρήσης είναι σίγουρο ότι θα παρατηρήσετε βελτίωση στον τόνο του δέρματος και σίγουρα θα διαπιστώσετε ότι είναι πιο λαμπερό.

Extra Tip: Πριν την εφαρμογή ενυδατικού προϊόντος, είναι απαραίτητο να έχετε κάνει ένα σχολαστικό καθαρισμό προσώπου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.