ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Λιπαρή επιδερμίδα: 3 +1 tips για να τη θέσετε υπό έλεγχο


Ελένη Τσούτση

7 Μαρτίου 2020

Λιπαρή επιδερμίδα: 3 +1 tips για να τη θέσετε υπό έλεγχο

H λιπαρή επιδερμίδα χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση και αυτό φυσικά δεν είναι κάτι που διαβάζετε για πρώτη φορά. Η λιπαρότητα δεν είναι λίγες οι φορές που γίνεται ενοχλητική ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι που η θερμοκρασία αυξάνει αυτή την ενοχλητική αίσθηση.

Υπάρχουν όμως, μερικά tips που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μειώσετε τη λιπαρότητα και να αισθάνεστε το δέρμα σας πιο ματ.

#1. Πλένετε το πρόσωπό σας πρωί και βράδυ, καθώς και μετά την άσκηση. Χρησιμοποιείτε ένα ήπιο, αφρώδες καθαριστικό που φέρει την ένδειξη "oil free", που σημαίνει ότι δεν φράζει τους πόρους.

#2. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε καθημερινά ενυδατική κρέμα. Επιλέξτε ένα προϊόν με δείκτη προστασίας 30 SPF ή μεγαλύτερο. Μην αμελείτε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό όλο το χρόνο.

jenny.gr

#3. Χρησιμοποιείτε ειδικά στυπτικά χαρτάκια για να ελέγχετε την παραγωγή σμήγματος όταν δεν μπορείτε να το καθαρίσετε. Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε και χαρτοπετσέτα ή χαρτομάντηλο, αλλά τα στυπτικά χαρτάκια βοηθούν περισσότερο επειδή περιέχουν πούδρα που βοηθά να κρατάτε το μακιγιάζ φρέσκο.

#4. Καλό είναι να μην αγγίζετε το πρόσωπό σας καθώς όταν το κάνετε, μεταφέρεται η βρωμιά, η λιπαρότητα και τα βακτήρια από τα χέρια στο πρόσωπό σας. Βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας είναι καθαρά πριν βάλετε προϊόντα περιποίησης ή καλλυντικά στο πρόσωπό σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.