ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

#stayhome: Ευκαιρία για beauté κάνοντας τις μάσκες που δεν προλαβαίνατε 


Ελένη Τσούτση

17 Μαρτίου 2020

#stayhome: Ευκαιρία για beauté κάνοντας τις μάσκες που δεν προλαβαίνατε 

Το σύνθημα των ημερών είναι #Stayhome και ίσως αναζητούμε τρόπους για να περνάμε την ώρα μας όμορφα και να έχουμε ανεβασμένη διάθεση, γι' αυτό ακριβώς τον λόγο οι μάσκες ομορφιάς είναι εδώ.

Ακόμη και αν δεν έχετε προλάβει να εξοπλιστείτε με τις κατάλληλες μάσκες από το εμπόριο, οι DIY συνταγές που μπορείτε να κάνετε μόνες σας στο σπίτι είναι εύκολες αλλά και αποτελεσματικές.

jenny.gr

Εκμεταλλευτείτε λοιπόν τον χρόνο σας για να ασχοληθείτε με την περιποίηση σας. Μάλιστα, αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που δεν προλάβαιναν μέχρι τώρα να κάνουν μάσκες ομορφιάς, κάντε αυτό το δώρο στον εαυτό σας (το έχετε ανάγκη).

Γεμίστε τη μπανιέρα σας, ανάψτε το αγαπημένο σας κερί, βάλτε μία χαλαρωτική μουσική και κλειστείτε στο μπάνιο. Χρησιμοποιείστε scrub και αφρόλουτρα που σας αρέσουν οι μυρωδιές τους. Καθαρίστε το πρόσωπό σας καλά, κάντε του ένα ελαφρύ μασάζ με ένα ήπιο απολεπιστικό scrub.

Πάρτε βαθιές ανάσες κι αφήστε τη μυρωδιά να σας χαλαρώσει.

#1. Απολέπιση

Πριν από την εφαρμογή του προϊόντος απολέπισης, πρέπει το δέρμα σας να είναι βρεγμένο. Αυτό θα βοηθήσει ώστε, το πρόσωπο σας και το σώμα σας να γίνουν πολύ μαλακά. Ο καλύτερος τρόπος είναι να την εφαρμόσετε ενώ κάνετε ντους, δεδομένου ότι είναι πιο εύκολο να ξεπλυθείτε. 

Εφαρμόστε το προϊόν απολέπισης σας με κυκλικές κινήσεις. Ξεκινήστε την εφαρμογή του προϊόντος με μικρές κυκλικές κινήσεις, για να διασφαλιστεί ότι δεν θα χάσετε κανένα σημείο. Με αυτό τον τρόπο, θα νιώσετε ότι κάνετε ένα μίνι μασάζ, το οποίο είναι απίστευτα ευεργετικό για το πρόσωπο.

jenny.gr

Πόσο συχνά να κάνετε απολέπιση; 

Καλό είναι να κάνετε μία με δύο φορές την εβδομάδα. 

DIY μάσκα απολέπισης 

Υλικά:

2 κ.σ.  τριμμένους κόκκους καφέ / 1 κ.σ.  ζάχαρη / 1 κ.σ.  ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Αναμείξτε τα στερεά συστατικά και μετά προσθέστε το ελαιόλαδο. Δημιουργήστε ένα μείγμα με υφή scrub και κάντε μασάζ στο πρόσωπό σας με την πάστα που δημιουργήθηκε, με απαλές, κυκλικές κινήσεις. Τέλος, ξεβγάλτε με χλιαρό νερό και σκουπίστε το πρόσωπό σας με ταμποναριστές κινήσεις.

#2. Μαλλιά: Η συνταγή είναι απλή και θα χαρίσει extra ενυδάτωση και φροντίδα στα μαλλιά σας.

jenny.gr

Τι θα χρειαστείτε;

Υλικά:

5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3 κουταλιές της σούπας μέλι

Οδηγίες χρήσης:

Ανακατεύουμε τα δύο υλικά σε ένα μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε το μείγμα από τη μέση των μαλλιών προς τις άκρες. Κάνουμε ελαφρύ μασάζ σε όλη την επιφάνεια και κυρίως στις άκρες που αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη φθορά. Τυλίγουμε τα μαλλιά μας με μία ζεστή πετσέτα και την αφήνουμε για περίπου 2 με 3 λεπτά. Στη συνέχεια ξεβγάζουμε και λουζόμαστε.

Body butter για βαθιά ενυδάτωση

jenny.gr

Θα χρειαστείτε:

1/2 φλιτζάνι βούτυρο Shea/Shea Butter

1/2 φλιτζάνι βούτυρο κακάο 

1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας

1/2 φλιτζάνι ελαφρύ λάδι (όπως αμυγδαλέλαιο)

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας 

H διαδικασία είναι απλή

Εκτέλεση:

Προσθέστε σε μπεν μαρί όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αιθέριο έλαιο. Ανακατέψτε τα μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Αφαιρέστε τα από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν. Τέλος, προσθέστε το αιθέριο έλαιο και προσθέστε το μείγμα στο ψυγείο. Μετά από μία ώρα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.