ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν εφαρμόσετε το αντηλιακό σας


Ελένη Τσούτση

19 Μαΐου 2020

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν εφαρμόσετε το αντηλιακό σας

Είναι πλέον γνωστό ότι τα αντηλιακά πρέπει να φοριούνται όλο τον χρόνο αφού οι υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου μπορούν να περάσουν ακόμη και μέσα από τα σύννεφα, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στο δέρμα μας όπως μελάνωμα,πανάδες, φωτογήρανση και άλλα ηλιακά εγκαύματα. Τι πρέπει λοιπόν, να γνωρίζουμε πριν αγοράσουμε και φυσικά πριν εφαρμόσουμε ένα αντηλιακό στην επιδερμίδα μας;

Είναι σημαντικό να μην αμελείτε να διαβάσετε προσεκτικά τις ετικέτες ώστε να ξέρετε τι περιέχουν και εάν τα συστατικά είναι φιλικά προς τον δικό σας τύπο δέρματος. 

Πριν βγείτε στον ήλιο, δείτε τα κύρια facts που πρέπει να ξέρετε για το αντηλιακό:

jenny.gr

#1. Πώς λειτουργεί;

Το αντηλιακό λειτουργεί με δύο διαφορετικούς τρόπους. Αρχικά, είναι ένα φυσικό εμπόδιο στην επιδερμίδα, που αντανακλά τον ήλιο. Όταν το αντηλιακό περιέχει οξείδιο του τιτανίου και οξείδιο του ψευδαργύρου, τότε κάνει ακριβώς αυτό, αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου. Το δεύτερο που κάνει, είναι να προστατεύει την επιδερμίδα από εκείνες τις ακτίνες του ήλιου, οι οποίες εισχωρούν σε αυτή. 

#2. Τι δείκτη προστασίας έχει;

Όποιο τύπου αντηλιακού και αν χρησιμοποιείτε, οι δερματολόγοι συνιστούν να έχει δείκτη προστασίας (SPF) τουλάχιστον 30 και να αναγράφει στην συσκευασία του, ότι πρόκειται για προϊόν «ευρέος φάσματος». Μόνο έτσι θα προστατευτείτε από τις ακτίνες UVA και UVB.

#3. Πόση ποσότητα πρέπει να βάλω;

Η ποσότητα του αντηλιακού που προτείνουν οι ειδικοί, είναι περίπου 25-30 γραμμάρια για ολόκληρο το σώμα σας. 

jenny.gr

#4. Έχει ημερομηνία λήξης;

Ναι! Γι’ αυτό καλό είναι να ελέγχετε την ημερομηνία παραγωγής ή λήξης επάνω στο μπουκάλι του αντηλιακού.

#5. Πότε θα πρέπει να το βάλετε;

Το σωστό είναι να το εφαρμόζετε 15 λεπτά πριν βγείτε από το σπίτι και εκτεθείτε στον ήλιο, για να επιτρέψετε στα συστατικά του να εισχωρήσουν στο δέρμα σας. Και θα πρέπει να επαναλαμβάνετε την επάλειψη κάθε δύο ώρες, ή και πιο συχνά, αν κάνετε βουτιές στην θάλασσα.

#6. Πώς χρησιμοποιείται το αντηλιακό σπρέι;

Για να επιτύχετε την προστασία που αντιστοιχεί στον δείκτη ηλιακής προστασίας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ποσότητα 2mg/cm² (περίπου 1/3 κουταλάκι του γλυκού για το πρόσωπο και τον λαιμό).

#7. Πώς χρησιμοποιείται ένα διφασικό αντηλιακό; 

Ανακινήστε καλά πριν τη χρήση. Απλώστε ομοιόμορφα στο πρόσωπο και τον λαιμό τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο. Επαναλάβετε τη συχνή χρήση, για να διατηρείται η προστασία, ιδιαίτερα μετά από εφίδρωση, κολύμπι ή σκούπισμα.

Korres Ginseng Hyaluronic Splash Sunscreen SPF50

jenny.gr

 

Photoderm Max with SPF 50+, Bioderma

jenny.gr

Anthelios Activewar Lotion Sunscreen with SPF 60, La Roche-Posay

jenny.gr

Capital Soleil Anti-Aging 3in1, Vichy 

jenny.gr

Sunscreen Fluid-to-Powder SPF50+ Frezyderm

jenny.gr