ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Τα top λάθη που κάνουν όσες έχουν λιπαρή επιδερμίδα το καλοκαίρι


Ελένη Τσούτση

18 Ιουνίου 2020

Τα top λάθη που κάνουν όσες έχουν λιπαρή επιδερμίδα το καλοκαίρι

Oι γυναίκες που έχουν λιπαρή επιδερμίδα συνήθως αγχώνονται για να της προσφέρουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα, αλλά αυτό έχει ως αποτέλεσμα το να κάνουν κάποια λάθη, τα οποία καταλήγουν να γίνονται καθημερινά και έτσι, δεν έχουν το αποτέλεσμα που θα επιθυμούσαν, ειδικότερα το καλοκαίρι.

Αν το δέρμα σας είναι πιο λιπαρό, συνεχίστε να ασχολείστε το ίδιο τακτικά, ωστόσο, προσπαθήστε να αρχίσετε να αποφεύγετε τα λάθη που θα αναφέρουμε παρακάτω:

Εμμονή με τον καθαρισμό

Έχουμε την τάση να πλένουμε το πρόσωπό μας πολύ συχνά, όταν έχουμε λιπαρό δέρμα αλλά αυτό το κάνει ακόμα πιο λιπαρό, καθώς προσπαθεί να αντισταθμίσει την ξηρότητα που προκαλεί ο υπερβολικός καθαρισμός. Πλύνετε δύο φορές την ημέρα και μόνο αν είναι όντως απαραίτητο, τρεις.

Όχι επαρκής ενυδάτωση

Ποιος είπε ότι δεν χρειάζεται ενυδάτωση ένα λιπαρό δέρμα; Κάθε τύπος δέρματος χρειάζεται, απλά, σε διαφορετικά επίπεδα. Χρησιμοποιείστε ένα ελαφρύ προϊόν ενυδάτωσης που θα σχηματίζει ένα προστατευτικό στρώμα πάνω στο δέρμα σας, για να αποφύγετε έτσι την αφυδάτωση.

jenny.gr

Χρήση σκληρών καθαριστικών προϊόντων

Επιλέξτε ένα αφρώδες gel καθαρισμού για το πρόσωπό σας και αποφύγετε τα πιο σκληρά προϊόντα που αφαιρούν τα φυσικά έλαια του δέρματος.

Υπερβολική απολέπιση

Χρησιμοποιείστε πιο ήπια προϊόντα για την απολέπισή σας και περιορίστε τη διαδικασία στις 2-3 φορές την εβδομάδα. Μη φέρεστε στο δέρμα σας σαν να το τιμωρείτε που είναι λιπαρό.

Φόβος για τα έλαια

Μην αποφεύγετε όσο τίποτα τα έλαια και μην απορρίπτετε ένα beauty product όταν ανακαλύπτετε ότι περιέχονται σε αυτό. Εμπιστευτείτε τα και αφήστε τα να ρυθμίσουν το PH της επιδερμίδας σας και να αφαιρέσουν και τα περιττά έλαια. Ναι, καλά διαβάσατε!