ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να απαλλαγείτε από τα σπυράκια στην πλάτη


Ελένη Τσούτση

25 Ιουνίου 2020

Πώς να απαλλαγείτε από τα σπυράκια στην πλάτη

Τα σπυράκια στην πλάτη μπορεί να νομίζουμε ότι εμφανίζονται μόνο στην εφηβική ζωή αλλά η αλήθεια είναι ότι μπορούν να εμφανιστούν και στην ενήλικη. Ενώ τις περισσότερες φορές βγαίνουν στο πρόσωπο, υπάρχουν περιπτώσεις που η ακμή βρίσκεται και στην περιοχή της πλάτης, κάτι που μπορεί να οφείλεται σε μία σειρά από παράγοντες.

Τι μπορείτε να κάνετε για να καταπολεμήσετε τα σπυράκια σας;

#1. Όταν ιδρώνετε λόγω ζέστης, υπάρχει κίνδυνος ο ιδρώτας να φράξει τους πόρους και να ερεθίσει το δέρμα, έτσι προκαλούνται τα σπυράκια. Προσπαθήστε λοιπόν, για παράδειγμα, τελειώνοντας την προπόνηση, να μπαίνετε κατευθείαν για ένα ντουζ, ώστε να απομακρύνετε τον ιδρώτα.

#2.  Προσπαθήστε να φοράτε ένα υλικό που να απορροφά τον ιδρώτα για να αποφευχθεί περαιτέρω ερεθισμός.

jenny.gr

#3. Μην ξεχνάτε να κάνετε απολέπιση στην περιοχή της πλάτης καθώς με αυτό τον τρόπο θα μειωθούν οι φραγμένοι πόροι.

#4. Οι ειδικοί συνιστούν να αποφεύγετε την παρατεταμένη ηλιοθεραπεία αφού ο ο ήλιος ξηραίνει την επιδερμίδα και επιδεινώνει τη φλεγμονή.

#5. Εκτός από τα διάφορα οφέλη που προσφέρει στην υγεία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάδι καρύδας για τη θεραπεία της ακμής, επίσης. Το έλαιο καρύδας έχει φυσικές αντιβακτηριακές ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στη θεραπεία της ακμής. Μπορείτε να κάνετε μασάζ με λάδι καρύδας στην πλάτη σας καθημερινά, πριν κάνετε μπάνιο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.