Χαρίστε ενυδάτωση στην ξηρή σας επιδερμίδα

Ελένη Τσούτση
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

 

Εκτός από το πρόσωπό σας που χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, και το σώμα σας έχει τις δικές του ανάγκες. Χρειάζεται κι αυτό τόσο απολέπιση όσο και ενυδάτωση για να παραμείνει λείο και απαλό. Για να το φροντίσετε σωστά όμως, πρέπει να βρείτε τον σωστό τύπο του δέρματός σας, ο οποίος πρέπει να ξέρετε ότι είναι πολύ πιθανό να αλλάζει ανά τις εποχές.

Ο τύπος δέρματος, που χρειάζεται μία ιδιαίτερη φροντίδα, είναι το ξηρό. Χρειάζεται περισσότερη ενυδάτωση και εντατική φροντίδα. Ακολουθήστε μερικά tips που θα μειώσουν την ξηρότητα και θα κάνουν το δέρμα σας απαλό.

1. Αποφύγετε να κάνετε ντους με καυτό νερό. Η υψηλή θερμοκρασία του νερού τραβάει όλη την υγρασία από το δέρμα, οπότε το αφήνει αφυδατωμένο. Προσπαθήστε να συνηθίσετε το χλιαρό νερό.

2. Χρησιμοποιείτε προϊόντα φυσικά, χωρίς αρώματα και χημικά. Τα συστατικά που κάνουν ένα προϊόν περιποίησης να μυρίζει έντονα, αφυδατώνουν την επιδερμίδα.

3. Το ελαιόλαδο είναι ένα φυσικό προϊόν με εξαιρετικές ενυδατικές ιδιότητες. Μη φοβάστε να το χρησιμοποιήσετε και στο σώμα λίγο πριν το ντους.

4. Απλώστε την ενυδατική κρέμα σώματος όσο το δέρμα σας είναι ακόμα βρεγμένο. Η υγρασία αυτή βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση της κρέμας από το δέρμα.

5. Δώστε βάση στη διατροφή σας. Πίνετε άφθονο νερό και φροντίστε να τρώτε σε καθημερινή βάση φρούτα και λαχανικά. Μία γραφική ίσως συμβουλή, που προσφέρει όμως αρκετή ενυδάτωση στον οργανισμό.