ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Τα 4 μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε στο ντεμακιγιάζ


Ελένη Τσούτση

15 Οκτωβρίου 2020

Τα 4 μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε στο ντεμακιγιάζ

Αναμφίβολα, η διαδικασία του καθαρισμού είναι μια καθημερινή ευκαιρία για αναζωογόνηση και μια «ανάσα» δροσιάς για την επιδερμίδα μας. Η καθαρή επιδερμίδα είναι ο μόνος τύπος επιδερμίδας που μπορεί να δεχτεί οποιαδήποτε μορφή περιποίησης και θεραπείας και να είναι αποτελεσματική. Ωστόσο, μερικές φορές αμελούμε να ακολουθήσουμε τα steps για ένα σωστό καθαρισμό.

Συγκεντρώσαμε τα πιθανά λάθη, που όλες λίγο –πολύ έχουμε κάνει:

#1. Σκέφτεστε ότι όταν δεν έχετε χρησιμοποιήσει μακιγιάζ, δεν υπάρχει λόγος να καθαρίσετε την επιδερμίδα σας το βράδυ. Ο καθαρισμός όμως είναι απαραίτητος, πρωί και βράδυ. Κυκλοφορώντας στους δρόμους της πόλης, στην επιφάνεια της επιδερμίδας συσσωρεύονται ρύποι και σμήγμα και αυτά απομακρύνονται μόνο με τη διαδικασία του καθαρισμού.

#2. Χρησιμοποιείτε βαμβάκι, και όχι τους ειδικούς δίσκους ντεμακιγιάζ. Αυτό είναι μια λανθασμένη επιλογή καθώς το βαμβάκι φράζει τους πόρους και δεν αφήνει την επιδερμίδα να αναπνεύσει, δημιουργώντας πολλές φορές ακμή.

jenny.gr

#3. Καθαρίζετε την επιδερμίδα σας μόνο στο τέλος της ημέρας, και όχι το πρωί. Το δέρμα όμως, δεν κοιμάται ποτέ! Κατά τη διάρκεια της νύχτας «εργάζεται», προσπαθώντας να επανορθώσει τις φθορές της προηγούμενης μέρας, να αποβάλλει τις τοξίνες και να ανανεωθεί. Επιλέξτε λοιπόν, ένα ανάλαφρο eau micellaire για την πρωινή σας καθαριότητα.

#4. Χρησιμοποιείτε το ίδιο προϊόν καθαρισμού για τα μάτια και το πρόσωπο, όμως οι περιοχές έχουν διαφορετικές ανάγκες και αυτή των ματιών είναι πολύ ευαίσθητη άρα χρειάζεται ένα οφθαλμολογικά ελεγμένο προϊόν. Ένα εξαιρετικό μαλακτικό αλλά και κατάλληλο για την αφαίρεση του μακιγιάζ των ματιών είναι το αμυγδαλέλαιο. 2 σταγόνες είναι αρκετές για να αφαιρέσει ακόμα και την αδιάβροχη μάσκαρα! Επίσης, άλλο ένα συν, είναι ότι περιποιείται και θρέφει τις βλεφαρίδες σας χάρη στα ευεργετικά συστατικά που περιέχει με αποτέλεσμα να τις πυκνώνει και να εμποδίζει το σπάσιμο και την απώλειά τους.

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.