ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την περιποίηση του λαιμού


Ελένη Τσούτση

28 Οκτωβρίου 2020

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την περιποίηση του λαιμού

Το δέρμα στο λαιμό είναι πιο λεπτό από του προσώπου. Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε, ωστόσο το δέρμα στο λαιμό είναι πραγματικά πολύ λεπτό και αυτό σημαίνει ότι η φροντίδα του είναι σημαντική. Στο λαιμό δεν υπάρχει υποστήριξη από κολλαγόνο και έτσι οι βλάβες από τον ήλιο είναι χειρότερες συγκριτικά με το πρόσωπο. Επιπλέον χάνεται η ελαστικότητα νωρίτερα, γι αυτό τα πρώτα σημάδια γήρανσης εμφανίζονται εκεί.

Άρα δεν εφαρμόζουμε μόνο ενυδατική κρέμα, καθημερινά βάζουμε και αντηλιακό στο λαιμό μας.

Απαιτείται σχολαστικός καθαρισμός, όπως αυτός που κάνουμε στο πρόσωπο. 

Εάν έχετε συνηθίσει να ρίχνετε απλά λίγο νερό στο πρόσωπο, ήρθε η ώρα να αλλάξετε το καθεστώς καθαρισμού σας. Το πλύσιμο του προσώπου και του λαιμού με ένα κατάλληλο καθαριστικό, είναι αναγκαίο να γίνεται πρωί και βράδυ πριν το μακιγιάζ ή την εφαρμογή οποιουδήποτε ενυδατικού προϊόντος. Μάλιστα, τη νύχτα συνιστάται διπλός-εντατικός καθαρισμός αν θέλετε να δράσουν σωστά τα προϊόντα περιποίησης.

Σχετικά με τον τρόπο καθαρισμού, θα πρέπει να μην τρίβετε, ούτε να τραβάτε τον λαιμό σας. Κάνετε απαλές κινήσεις προς τα πάνω.

Δεν κάνουμε scrub στον λαιμό

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη ομορφιάς είναι το τρίψιμο στην περιοχή του λαιμού. Τα απολεπιστικά προϊόντα είναι σκληρά για το δέρμα στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου είναι ιδιαίτερα λεπτό.

Αποφεύγουμε τις υπερβολές με το άρωμα

Είναι το μέρος που σχεδόν όλες ψεκάζουμε το άρωμά μας. Ωστόσο, ο ψεκασμός σε όλο τον λαιμό μπορεί βοηθάει στον αποχρωματισμό και κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο στον ήλιο.

Αντ' αυτού, ψεκάστε λίγο άρωμα πίσω από κάθε αυτί όπου το δέρμα είναι λιγότερο ορατό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.