ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πόσα προϊόντα περιποίησης έχει ανάγκη το πρόσωπό μας;


Ελένη Τσούτση

13 Δεκεμβρίου 2020

Πόσα προϊόντα περιποίησης έχει ανάγκη το πρόσωπό μας;

Το δέρμα είναι το πιο πολύπλοκο όργανο που υπάρχει στο γυναικείο σώμα και πραγματικά χρειάζεται αρκετά προϊόντα, καθώς μεγαλώνει. Σκεφτείτε ότι είναι κάτι ανάλογο με το σώμα, που χρειάζεται όλα τα θρεπτικά συστατικά για να γίνουν σωστά οι λειτουργίες, έτσι λοιπόν και το δέρμα χρειάζεται όλα αυτά τα beauty μπουκαλάκια για να είναι αλλά και να δείχνει υγιές.

"Η χρήση ενός serum ή ενός ενυδατικού λαδιού, δεν μπορεί να τα κάνει όλα"

Οι αισθητικοί υποστηρίζουν ότι για να δούμε βελτίωση στην επιδερμίδα μας, θα πρέπει να έχουμε εκείνα τα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας. Η χρήση ενός serum ή ενός ενυδατικού λαδιού δεν μπορεί να τα κάνει όλα. Αντίθετα μία σειρά προϊόντων, με τα οποία κάνουμε το σωστό layering στο πρόσωπό μας, στο σωστό χρόνο αλλά και στη σωστή ποσότητα, είναι δεδομένο ότι θα έχουν δράση και ορατά αποτελέσματα.

Αν μπερδεύεστε στη σειρά που πρέπει να τα εφαρμόζετε, κρατήστε αυτό τον κανόνα. Με κριτήριο το βάρος των προϊόντων, να θυμάστε ότι ξεκινάμε από το ελαφρύτερο και τελειώνουμε με το βαρύτερο. Δηλαδή το καθαριστικό, το toner, το serum, το ενυδατικό λαδάκι, την ενυδατική κρέμα ή το balm.

jenny.gr

Serum

Συνήθως έχει ως βάση του το νερό, είναι σε μορφή gel και είναι απορροφήσιμο. Ο ρόλος του είναι να προστατεύσει το δέρμα από την απώλεια υγρασίας, να βελτιώσει την αναπνοή της επιδερμίδας και να ενισχύσει τη δράση των καλών βακτηριδίων που υπάρχουν. Μία ακόμη σημαντική λειτουργία είναι ότι βοηθάει στην ομαλή κυκλική κυτταρική εργασία.

Επιπλέον μην ξεχνάμε ότι το serum έχει και άλλες σημαντικές εφαρμογές, για παράδειγμα όταν αναμειγνύεται με foundation, χαρίζει λαμπερή και ενυδατωμένη επιδερμίδα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τελευταίο διάστημα αρκετά brands, δημιουργούν serums τα οποία δρουν και ως ενυδατικές κρέμες- δεν χρειάζεται δηλαδή να εφαρμόσετε και την κρέμα σας από πάνω. Μη σας φανεί περίεργο λοιπόν, αν σε λίγα χρόνια είναι ίσως το αναγκαίο προϊόν, που χρειάζεται κάθε γυναίκα. 

Όταν ψάχνετε ποιο serum να επιλέξετε, να σκέφτεστε τις αδυναμίες του δέρματός σας. Υπερχρωματισμός, ξηρότητα, αντιγήρανση, ακμή είναι κάποια από τα κριτήρια που πρέπει να έχετε για τη σωστή επιλογή προϊόντος. 

jenny.gr

Ενυδατικό Λαδάκι: Το ιδανικό προϊόν λάμψης

Γνωρίζετε ότι αν βάλετε λάδι σε ένα παλιό δέρμα, θα μοιάζει σα να είναι καινούργιο; Κάπως έτσι είναι και το λάδι για την επιδερμίδα. Φωτίζουν και θρέφουν, αφού είναι εμπλουτισμένα από τα απαραίτητα λιπαρά οξέα και τις βιταμίνες που τροφοδοτούν την επιδερμίδα με αποτέλεσμα να γίνεται λαμπερή και ενυδατωμένη. Χρειάζεστε μόνο μερικές σταγόνες, τις οποίες μπορείτε να αναμείξετε και με την ενυδατική σας κρέμα.

Αν θέλετε να διαλέξετε ανάμεσα σε ενυδατικό λαδάκι και serum, να έχετε στο μυαλό σας ότι το λάδι έχει πιο στοχευμένη δράση, ενώ το serum ουσιαστικά μαλακώνει και ανακουφίζει την επιδερμίδα, ιδιαίτερα αν έχετε κάνει απολέπιση πριν. Σε γενικές γραμμές, ο συνδυασμός αυτών των δύο προϊόντων, είναι τρομερός για το δέρμα!

Moisturizer/Ενυδατική Κρέμα: Η Ενυδάτωση

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για τα προϊόντα ενυδάτωσης που προστατεύουν και ενυδατώνουν το δέρμα. Όπου έχει προηγηθεί serum, η δράση τους είναι πιο στοχευμένη, αφού οι πόροι είναι ανοιχτοί, άρα απολαμβάνουμε περισσότερα οφέλη της κρέμας.

Γενικότερα, σας προτείνουμε να είστε γενναιόδωρες με την κρέμα σας και να την απλώνετε σε λαιμό αλλά και ντεκολτέ.

Balm: Ο Προστάτης

Τα balms δεν περιέχουν νερό, είναι συνήθως στέρεα και όταν εφαρμόζονται στο πρόσωπο, έχουν μορφή λαδιού. Πρέπει να χρησιμοποιείτε μικρή ποσότητα και είναι ιδανικά για το χειμώνα, που η επιδερμίδα έχει την τάση να ξηραίνεται, λόγω κρύου.

Αν πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε balm και κρέμα, να θυμάστε ότι μία βασική διαφορά τους είναι ότι το balm έχει συνήθως και καθαριστικές ιδιότητες-χωρίς να σημαίνει όμως, ότι δεν πρέπει να έχετε καθαρίσει την επιδερμίδα σας πριν.

Δείτε ακόμη:

Τα αγαπημένα μας καρέ κουρέματα των celebrities

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.