Διεσταλμένοι πόροι: Οι μάσκες προσώπου που θα αφήσουν το δέρμα σας πιο καθαρό από ποτέ

Ελένη Τσούτση
Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021

Μία πολύ συχνή ερώτηση που σχετίζεται με την επιδερμίδα σίγουρα είναι «Πώς μπορώ να μειώσω την εμφάνιση των πόρων στο δέρμα μου»; Η ερώτηση αυτή υπολογίζουμε πως βρίσκεται στο μυαλό των περισσότερων γυναικών και σίγουρα σε εκείνων που έχουν λιπαρή επιδερμίδα.

Αρχικά να σας ενημερώσουμε πως δυστυχώς οι μεγάλοι, διεσταλμένοι πόροι είναι και θέμα DNA, οπότε για να τους εξαφανίσετε εντελώς θα είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο. Όλοι οι άνθρωποι έχουν περίπου 300.000 πόρους στην επιδερμίδα του προσώπου και εκτός από το θέμα κληρονομικότητας, το μέγεθός τους επηρεάζει και ο σωστός καθαρισμός, ή μάλλον η έλλειψη αυτού.

Η υπερ-παραγωγή σμήγματος, η συσσώρευση νεκρών κυττάρων και οι ρύποι κάνουν τους πόρους να φαίνονται πιο έντονοι και οδηγούν στη δημιουργία μαύρων στιγμάτων.

Μπορεί λοιπόν να μην μπορείτε να επαναπρογραμματίσετε το DNA σας, μπορείτε όμως να αντιμετωπίσετε όλες τις άλλες αιτίες με τα κατάλληλα προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τους πόρους στο πρόσωπό σας λιγότερο εμφανείς και να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας σφριγηλή, ελαστική και απαλλαγμένη από την περίσσεια λιπαρότητα και τα μαύρα στίγματα.

Δείτε ποιες είναι οι κατάλληλες μάσκες για να πετύχετε το σκοπό σας στην gallery που ακολουθεί: