ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Οι 4 συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε αν θέλετε να μειώσετε τις ρυτίδες


Ελένη Τσούτση

5 Απριλίου 2021

Οι 4 συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε αν θέλετε να μειώσετε τις ρυτίδες
Οι 4 συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε αν θέλετε να μειώσετε τις ρυτίδες

Η εμφάνιση των ρυτίδων στο πρόσωπό μας, μας βάζει στη διαδικασία να σκεφτούμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να τις ελαττώσουμε, ειδικά όταν είναι «οι πρώτες ρυτίδες» είναι η κατάλληλη στιγμή για να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία – να δούμε ποιες συνήθειες μπορούμε να αλλάξουμε ώστε να κάνουμε τη σωστή πρόληψη.

Αν λοιπόν οι ρυτίδες είναι ένα ζήτημα που σας απασχολεί, ή ψάχνετε τρόπους για να τις μειώσετε, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω tips:

1. Κοιμηθείτε ανάσκελα

Κατά τη διάρκεια του ύπνου, οι λεγόμενες “γραμμές ύπνου” εμφανίζονται στην επιδερμίδα, δηλαδή ρυτίδες που σχηματίζονται στα ανώτερα στρώματα του δέρματος. Όταν κοιμάστε στο πλάι, κάνετε ρυτίδες στο μάγουλο και το σαγόνι, ενώ με το να κοιμάστε μπρούμυτα, δημιουργείται πρόβλημα στο μέτωπο.

2. Μην αμελείτε τον καθαρισμό

Μην αμελείτε να καθαρίζετε πάντα το πρόσωπό σας, όταν γυρνάτε στο σπίτι, είτε έχετε βαφτεί, είτε όχι, για να μπορέσει το δέρμα σας να «αναπνεύσει» και να απορροφήσει καλύτερα τα συστατικά της ενυδατικής κρέμας.

jenny.gr

3. Η ενυδάτωση είναι το μυστικό

Το πιο σημαντικό βήμα για μια λαμπερή επιδερμίδα με λιγότερες ρυτίδες φυσικά, είναι η ενυδάτωση. Οι ενυδατικές κρέμες ημέρας και νυκτός, βοηθούν όχι μόνο στην αντιμετώπιση, αλλά και στην πρόληψη των ρυτίδων.

4. Κάντε focus στα μάτια

Τα μάτια περιβάλλονται από ένα λεπτό στρώμα επιδερμίδας, όπου δεν υπάρχει ισχυρή δομή υποστήριξης, έτσι χρειάζεται να έχετε μία κρέμα ματιών που υποστηρίζει την ευαίσθητη περιοχή, ενισχύοντας τη φωτεινότητα κάτω από τα μάτια.

Extra tips:

Φροντίστε να κοιμάστε αρκετές ώρες.

Προτιμήστε μεγάλα γυαλιά ηλίου.

Δείτε επιπλέον:

Οι 5 καλύτερες κρέμες κατά της γήρανσης

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.