ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

5 κανόνες για όμορφη επιδερμίδα όλο το καλοκαίρι


Ελένη Τσούτση

19 Μαΐου 2021

5 κανόνες για όμορφη επιδερμίδα όλο το καλοκαίρι
5 κανόνες για όμορφη επιδερμίδα όλο το καλοκαίρι

Ήλιος, αέρας, αλάτι είναι στοιχεία που αφυδατώνουν την επιδερμίδα. Σε συνδυασμό με το συνήθως πιο «άστατο» πρόγραμμα των διακοπών το οποίο μας αποδιοργανώνει από την καθημερινή μας ρουτίνα ομορφιάς, οδηγούμαστε συχνά σε λάθη που αφήνουν το πρόσωπό μας παραμελημένο. Ποιοι είναι λοιπόν οι κανόνες ομορφιάς που θα μας βοηθήσουν να έχουμε μία λαμπερή επιδερμίδα και το καλοκαίρι;

1. Sleep Clean

Απαραιτήτως να είστε συνεπής με τον καθαρισμό του προσώπου σας το βράδυ πριν κοιμηθείτε. Το δέρμα αναπνέει κατά τη διάρκεια του ύπνου, και αν αφήσετε το make up τότε φράζουν οι πόροι με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τα αντιπαθητικά σε όλες μας σπυράκια και μαύρα στίγματα. Ακόμα και αν δεν έχετε πρόχειρο καθαριστικό, λίγο ελαιόλαδο σε βαμβάκι θα κάνει θαύματα: αφαιρεί τα πάντα από το δέρμα σας με απαλότητα.

2. Scrub me

Η απολέπιση αφαιρεί τα νεκρά επιδερμικά κύτταρα και αφήνει το δέρμα φωτεινό και υγιές. Στις διακοπές σας, χρησιμοποιήστε ένα φυσικό peeling, αναμειγνύοντας γιαούρτι με καρύδια σε σκόνη: τα αντιοξειδωτικά στα καρύδια ενισχύουν τον καθαρισμό και την λάμψη.

jenny.gr

3. Ήλιος

Πάντα να φοράτε αντηλιακό με δείκτη SPF 30 + με προστασία σε UVA & UVB ακτίνες. Η ηλιακή έκθεση μακροπρόθεσμα δημιουργεί ρυτίδες, πανάδες και πολλά δερματολογικά προβλήματα. Η σύσταση των αντηλιακών προϊόντων συχνά είναι πολύ πυκνή με αποτέλεσμα να κλείνει τους πόρους και να δημιουργεί ερεθισμούς και σπυράκια, για αυτό καλύτερα να ακολουθήσετε τη συμβουλή του δερματολόγου σας. Μην ξεχάσετε τα χείλη: επίσης θέλουν προστασία, με ένα σωστό αντηλιακό lip balm.

4. Eat healthy

Το δέρμα σας δείχνει ακριβώς ό,τι τρώτε. Προτιμήστε μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C και «φτωχή» σε λιπαρά & ζάχαρη για να δώσετε περισσότερη λάμψη στο πρόσωπό σας. Επιτρέψτε στα κύτταρα του δέρματος να έχουν μια υγιή ισορροπία, επιλέγοντας φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής, πρωτεΐνη και βιταμίνες. Καυτερά, αλάτι και τηγανητά με μέτρο.

6. Beauty sleep

Ο ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός για την υγεία του δέρματος. Προσπαθήστε να τηρείτε το οκτάωρο ύπνου κάθε βράδυ. Αν δεν κοιμάστε επαρκώς, ή δεν κοιμάστε καλά, τότε το δέρμα σας θα είναι κουρασμένο όπως και εσείς: «κρεμάει» και κάνετε σακούλες κάτω από τα μάτια.

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.