ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας μετά τα 40


Ελένη Τσούτση

16 Ιουλίου 2021

Πώς να περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας μετά τα 40
Πώς να περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας μετά τα 40

Αν θέλετε το δέρμα σας να παραμείνει λαμπερό και νεανικό, τότε η ενυδάτωση είναι το κλειδί και φυσικά μια κατάλληλη skincare routine, σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Δυστυχώς, οι λεπτές γραμμές στο πρόσωπο, εμφανίζονται αρκετά νωρίς, με αποτέλεσμα να θέλετε να τις ελαχιστοποιήσετε, όσο πιο πολύ μπορείτε.  

Αρχίζετε λοιπόν, να χρησιμοποιείτε τις κρέμες αντιγήρανσης, με σκοπό να δείτε το δέρμα σας πιο λαμπερό και νεανικό. Πότε όμως, χρειάζεστε πραγματικά μια κρέμα αντιγήρανσης;

Οι skincare experts υποστηρίζουν, ότι δεν υπάρχει λόγος να επενδύσετε σε μικρή ηλικία, στις κρέμες, που υπόσχονται να επιταχύνουν την ανανέωση των κυττάρων και να οικοδομήσουν την ελαστικότητα, γιατί υπάρχουν λιγοστές ενδείξεις ότι, λειτουργούν.

Επίσης, στη δεκαετία του '20, το δέρμα σας δεν χρειάζεται κανένα τέτοιου είδους καλλυντικό, γιατί είναι πλήρως σε θέση να παράγει από μόνο του το κολλαγόνο. Το μόνο που θα πετύχουν αυτές οι κρέμες, είναι να βλάψουν τον τραπεζικό σας λογαριασμό και να κάνουν τη συλλογή των παπουτσιών σας λιγοστή.

Δεν χρειάζεται να τονίσουμε ότι, το No.1 που μπορεί να περιορίσει τα σημάδια της γήρανσης, είναι να χρησιμοποιείτε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος.

Επίσης, το κάπνισμα, παρεμποδίζει την ικανότητα του σώματος να παράγει κολλαγόνο, επιταχύνοντας έτσι την γήρανση. Συνδυάστε τη συνήθεια του τσιγάρου με πολλή έκθεση στον ήλιο και θα έχετε πάνω από 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξετε ρυτίδες από ό, τι τα άτομα ίδιας ηλικίας, που δεν καπνίζουν και προστατεύονται από τον ήλιο.

Ανανεώστε το νεσεσέρ σας με μία από τις παρακάτω καλύτερες κρέμες προσώπου για άνω των 40 και αντιμετωπίστε τις ρυτίδες και τη χαλάρωση της επιδερμίδας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο:

Φωτογραφία: Getty Images

Δείτε ακόμη:

Οι καλύτερες ενυδατικές κρέμες για γυναίκες άνω των 40 

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.