ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

4+1 βασικά tips για λιπαρές επιδερμίδες


Ελένη Τσούτση

18 Ιουλίου 2021

4+1 βασικά tips για λιπαρές επιδερμίδες
5 Βασικά Τips για τα Λιπαρά Δέρματα

Μπορεί η παραγωγή σμήγματος από τους πόρους να είναι απαραίτητη για την υγεία της επιδερμίδας και να επιτυγχάνεται η ενυδάτωση, αλλά ορισμένες φορές αυτό διαταράσσεται και το δέρμα παράγει υπερβολικό σμήγμα.

Τι γίνεται λοιπόν όταν συμβαίνει αυτό;

Η υπερβολική παραγωγή σμήγματος έχει ως αποτέλεσμα να φράζουν οι πόροι, να δημιουργείται γυαλάδα, μαύρα στίγματα έως και σπυράκια. Φυσικά όλα αυτά κάνουν ένα δέρμα λιπαρό και χρειάζεται να ακολουθεί μια συγκεκριμένη ρουτίνα περιποίησης.

1. Μην υπερβάλλετε με την απολέπιση και τον καθαρισμό

O υπερβολικός καθαρισμός μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα. Όσο περισσότερο αφαιρείται η λιπαρότητα του δέρματος, τόσο η επιδερμίδα αντιδραστικά προσπαθεί να επαναφέρει την ισορροπία και παράγει περισσότερο σμήγμα. Προτιμήστε να καθαρίζετε την επιδερμίδα σας πρωί και βράδυ και κάνοντας scrub μέσα στην εβδομάδα.

2. Χρησιμοποιήστε κατάλληλα καθαριστικά για λιπαρές επιδερμίδες

Καλό είναι να μη πειραματίζεστε με τα καθαριστικά προϊόντα και να εμπιστεύεστε προϊόντα που απευθύνονται στις λιπαρές επιδερμίδες. Επιλέξτε λεπτόρρευστες υφές ή λοσιόν, αποφεύγοντας τα γαλακτώματα.

3. Αφαιρέστε τους πόρους με μάσκες

Προμηθευτείτε ειδικές μάσκες που αφαιρούν τα μαύρα στίγματα, καθαρίζουν τους πόρους σε βάθος. Μπορείτε να κάνετε και μόνες σας DIY μάσκες με υλικά που ήδη έχετε στη κουζίνα σας.

4. Προστατευτείτε από τον ήλιο όλο το χρόνο

Ίσως δημιουργείται η αίσθηση ότι ο ήλιος μπορεί να “κάψει” τα σπυράκια και να μειώσει τη λιπαρότητα, το αποτέλεσμα είναι μάλλον το αντίθετο. Επιλέξτε λοιπόν το κατάλληλο αντηλιακό που μπορεί να σας προσφέρει προστασία από την ακτινοβολία ενώ παράλληλα σας δίνει κάλυψη σε τυχόν ατέλειες με ματ φινίρισμα. Το πιο σημαντικό σημείο είναι η προστασία από τον ήλιο, όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά όλο το χρόνο!

Φωτογραφία: Getty Images

Δείτε ακόμη:

Οι top 5 μάσκες προσώπου που θα αλλάξουν τη skincare routine σας

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.