ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Κάθε πότε πρέπει να κάνετε scrub προσώπου;


Ελένη Τσούτση

20 Σεπτεμβρίου 2021

Κάθε πότε πρέπει να κάνετε scrub προσώπου;
Κάθε πότε πρέπει να κάνετε scrub προσώπου;

Η ενυδάτωση και ο σωστός καθαρισμός είναι το πιο σημαντικό για την επιδερμίδα μας. Ωστόσο η απολέπιση, η απαλλαγή του προσώπου από τα νεκρά κύτταρα μόνο καλό μπορεί να κάνει. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν μερικές περιπτώσεις που καλό είναι να αποφεύγετε την συχνή χρήση των scrub.

Πότε πρέπει να κάνουμε απολέπιση και πόσο συχνά επαναλαμβάνουμε την διαδικασία; 

Μια μορφή απολέπισης είναι κάθε φορά που πλένουμε το πρόσωπό μας και το σκουπίζουμε με μια πετσέτα, κάνοντας την χρήση περαιτέρω χημικών προϊόντων να μοιάζει περιττή.

Αν λοιπόν, το καθαριστικό σας περιέχει κόκκους, ίσως είναι περιττό να κάνετε επιπλέον χρήση και ενός απελπιστικού προϊόντος. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε ήδη προϊόντα που περιέχουν σαλικυλικό οξύ, γλυκολικό οξύ ή ρετινόλη, δεν υπάρχει λόγος να απολεπίζετε την επιδερμίδα αφού τα συστατικά αυτά βοηθούν στην ανανέωση των κυττάρων.

Καλό είναι να προηγηθεί ο καθαρισμός πριν την απολέπιση. Ο καθαρισμός αποτελεί ένα ξεχωριστό βήμα για την περιποίηση της επιδερμίδας σας. Τα καθαριστικά προσώπου αφαιρούν το μακιγιάζ και τους επιφανειακούς ρύπους. Ο ρόλος όμως του scrub δεν είναι να αφαιρέσει το μακιγιάζ, αλλά να αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και να βελτιώσει την υφή της. 

Μπορεί η απολέπιση να χειροτερέψει το δέρμα; 

Η απολέπιση του προσώπου μπορεί να οδηγήσει σε ενόχληση και ερεθισμούς αφού είναι πολύ εύκολο να το παρακάνουμε με την ποσότητα προϊόντων και το τρίψιμο στο οποίο υποβάλλουμε την επιδερμίδα μας. Αν λοιπόν το δικό σας δέρμα είναι πολύ ευαίσθητο, επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα για αυτό και προσέξτε πολύ τη δύναμη που βάζετε - μόνο απαλές κινήσεις στο πρόσωπό μας.

Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να κάνω απολέπιση; 

Μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή. 

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.