ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

3 τρόποι για να προστατέψετε την επιδερμίδα σας από τα πρώτα κρύα


Ελένη Τσούτση

10 Οκτωβρίου 2021

3 τρόποι για να προστατέψετε την επιδερμίδα σας από τα πρώτα κρύα
3 τρόποι για να προστατέψετε την επιδερμίδα σας από τα πρώτα κρύα

Η θερμοκρασία έχει αρχίσει να πέφτει και το σκηνικό του καιρού θυμίζει πραγματικό φθινόπωρο. Εκτός από τα καθημερινά μας outfits οφείλουμε να προστατέψουμε και την επιδερμίδα μας από τα πρώτα κρύα. Τώρα λοιπόν που η θερμοκρασία πέφτει είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε για να είστε φρέσκια και λαμπερή.

Καλό είναι να ενυδατώσετε το πρόσωπο και το σώμα σας καθώς σε αυτές τις θερμοκρασίες η επιδερμίδα χάνει εύκολα τη φυσική της λιπαρότητα.

Πέρα από την καθημερινή σας ενυδάτωση με την ενυδατική σας κρέμα που έχετε επιλέξει (σύμφωνα πάντα με τον τύπο της επιδερμίδας σας) πρέπει να εντάξετε και μάσκες βαθιάς ενυδάτωσης, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, όπως επισημαίνουν και οι skincare experts. Πολύ χρηστικές είναι οι μάσκες που έχουν διαποτισμένο το προϊόν σε ύφασμα γιατί είναι πρακτικές και καλύπτουν καλά όλη την επιφάνεια του προσώπου.

jenny.gr

Ακόμη, μην παραμελείτε την ενυδάτωση του σώματός σας. Στο ντους επιλέξτε χλιαρό νερό και επενδύστε σε ένα αφρόλουτρο με ενυδατικά συστατικά. Κάντε δύο φορές την εβδομάδα απολέπιση με ένα scrub ώστε να αναζωογονήσετε την επιδερμίδα σας απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα. Μετά το ντους σκουπίστε ταμποναριστά την επιδερμίδα. Όσο είναι ακόμα νωπή απλώστε ένα body butter σε όλο το σώμα. Κάντε μασάζ σε γόνατα, αγκώνες και φτέρνες.

jenny.gr

Ιδιαίτερη περιποίηση χρειάζονται τα χέρια σας, ειδικότερα τώρα που εφαρμόζετε πολλές φορές αντισηπτικό μέσα στην ημέρα. Απλώστε τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα την ενυδατική κρέμα κάνοντας μασάζ στις παρανυχίδες.

Τέλος, αφήσαμε για το τέλος τα χείλη σας. Συνήθως, αυτή τη περίοδο τα χείλη σκάνε περισσότερο, έχετε λοιπόν ένα lip balm για θρέψη στη τσάντα σας  και απλώστε το όσο συχνά χρειάζεται.

jenny.gr

Και καλό μας φθινόπωρο (επιτέλους)!

Δείτε ακόμη:

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.