Πώς και πότε χρησιμοποιoύμε το serum

Ελένη Τσούτση
Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021

Το serum, γνωστό και ως ορός αποτελεί ένα βασικό βήμα στη καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας – θα λέγαμε είναι ένα προϊόν «κλειδί» που κάνει τη διαφορά στη beauty routine του προσώπου.

Eνυδατώνει και δίνει πολλά θρεπτικά στοιχεία στην επιδερμίδα και εκτός από τις χρήσεις που οι περισσότερες γυναίκες γνωρίζουν, υπάρχουν και κάποιες επιπλέον που μπορεί να το κάνουν αμέσως το «must have» skincare item.

- Primer
Mπορεί να αντικαταστήσει το primer πολύ εύκολα εξαιτίας της υφής του. Δοκιμάστε το πριν από την εφαρμογή του foundation σας και νιώστε το μακιγιάζ να «στρώνει» καλύτερα.

- Blending με το foundation σας

Αν επιθυμείτε μία πιο ελαφριά κάλυψη τότε δεν έχετε παρά να αναμείξετε 2 -3 σταγόνες serum με το foundation σας, σίγουρα το τελικό φινίρισμα θα είναι πιο λαμπερό. Αρκετές φορές, όταν το makeup δεν έχει δουλευτεί σωστά, κάθεται πάνω στο πρόσωπο και κάνει πιο έντονες τις ρυτίδες και τις γραμμές στα μάτια. Με την εφαρμογή serum, ενυδατώνεται η περιοχή και τα σημάδια γήρανσης σβήνουν.

- Setting spray
Σε περίπτωση που το μακιγιάζ σας έχει γίνει caky, μπορείτε βάζοντας μια μικρή ποσότητα serum (με ταμποναριστές κινήσεις) να το κάνετε πιο natural.

Αν δεν έχετε προμηθευτεί κάποιο serum, μπορείτε να επενδύσετε σε ένα που θα σας ταιριάξει καθώς οι χρήσεις του είναι πολλές και αξίζει να τις δοκιμάσετε.