ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Τα απαραίτητα tips για την τέλεια αποτρίχωση στο σπίτι


Ελένη Τσούτση

1 Δεκεμβρίου 2021

Τα απαραίτητα tips για την τέλεια αποτρίχωση στο σπίτι
Τα απαραίτητα tips για την τέλεια αποτρίχωση στο σπίτι

Η αποτρίχωση είναι μια από τις πιο συχνές beauty συνήθειες των γυναικών καθώς μας χαρίζει αυτοπεποίθηση και φυσικά μας κάνει να αισθανόμαστε πιο άνετα με το σώμα μας. Αν πάρετε την απόφαση να κάνετε μόνες σας αποτρίχωση τότε καλό είναι να ακολουθήσετε όλα τα απαραίτητα βήματα ώστε να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς. 

Δημιουργήσαμε, λοιπόν, τον τέλειο οδηγό αποτρίχωσης που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε απαλό δέρμα και ένα άκρως επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Οποιονδήποτε τρόπο και αν προτιμάτε για την αποτρίχωση, κερί, χαλάουα, ταινίες αποτρίχωσης, τα βήματα που καλό είναι να ακολουθήσετε, είναι ίδια.

1. Την προηγούμενη ημέρα, βοηθάει αρκετά, να έχετε κάνει απολέπιση, με focus στα σημεία που θα αποτριχώσετε. Την ημέρα της αποτρίχωσης μην απλώσετε ενυδατική κρέμα σώματος γιατί η λιπαρότητα εμποδίζει το κερί να κολλήσει στις τρίχες και αυξάνει τις πιθανότητες ερεθισμού.

2. Το πρώτο βήμα είναι να βάλετε καθαρό οινόπνευμα στις περιοχές που θα αποτριχώσετε για να αποφύγετε τις φλεγμονές.

Αν επιλέξετε ζεστό κερί, πριν αρχίσετε, δοκιμάστε την θερμοκρασία του σε ένα μικρό σημείο του σώματος.

jenny.gr

3. Η τεχνική είναι ίδια σε όλα τα προϊόντα, απλώστε το προϊόν κατά μήκος της τρίχας- με φορά ίδια της τρίχας, συνήθως από πάνω προς τα κάτω. Σε κάποια σημεία όπως στις γάμπες και στα γόνατα, οι τρίχες έχουν διαφορετική φορά και πρέπει να χειριστείτε το κερί με λεπτομέρεια.

Απλώστε λοιπόν το κερί, πιέστε το καλά πάνω στο δέρμα (με φορά ίδια της τρίχας για να πιάσει το κερί όλο το μήκος της) και στη συνέχεια τραβήξτε το κερί ή την ταινία αποτρίχωσης προς την αντίθετη κατεύθυνση και συρτά (όχι προς τα πάνω).

Αν με το πρώτο τράβηγμα δεν αφαιρεθούν κάποιες τρίχες, συνεχίστε σε άλλο σημείο και δοκιμάστε πάλι αργότερα. Έτσι θα αποφύγετε τους ερεθισμούς από τα πολλά, επίμονα και έντονα τραβήγματα στο ίδιο σημείο. 

4. Αφού ολοκληρώσετε την αποτρίχωση, απλώστε μια πλούσια λιπαρή κρέμα ή λάδι σώματος για να απομακρύνετε τα υπολείμματα του κεριού και να καταπραΰνετε το δέρμα. Μια κρέμα σώματος με αλόη είναι η τέλεια λύση για να ενυδατώσετε το δέρμα σας και να μειώσετε τα σημάδια του ερεθισμού.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.