ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να σταματήσεις να πλένεις το πρόσωπό σου στο ντους


JTeam

28 Δεκεμβρίου 2021

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να σταματήσεις να πλένεις το πρόσωπό σου στο ντους
Ας το παραδεχτούμε. Η ώρα του ντους είναι η πιο βολική μέσα στη μέρα για να πλύνουμε το πρόσωπό μας. Πόσο σωστή είναι όμως, σαν συνήθεια;

Στο τέλος μιας γεμάτης μέρας, ο καλύτερος τρόπος για αποφόρτιση είναι ένα χαλαρωτικό ντους. Πέρα από τη συνήθη διαδικασία, μία από τις βασικές συνήθειες είναι να καθαρίζουμε σχολαστικά το πρόσωπό μας αλλά οι ειδικοί έχουν άλλη άποψη.

Σύμφωνα με τη skin expert, Jasmina Vico, δεν πρέπει ποτέ να πλένουμε το πρόσωπό μας και ο λόγος είναι πολύ απλός. Η ρουτίνα στο μπάνιο περιλαμβάνει συνήθως σαμπουάν, conditioner, αφρόλουτρα κι ενώ ο καθαρισμός στο μπάνιο, είναι η πιο απολαυστική διαδικασία, το ζεστό νερό και οι θερμοκρασίες διαστέλλουν τα αιμοφόρα και τριχοειδή αγγεία.

Αυτό έχει ως βασική συνέπεια το δέρμα να γίνεται κόκκινο, δημιουργώντας μόνιμα σπασμένα αγγεία. Η απώλεια υγρασίας είναι ένα ακόμη επακόλουθο καθώς το δέρμα μας μπορεί να γίνει πολύ ξηρό κατά τη συχνή επαφή του με το νερό. Εάν μάλιστα έχεις λιπαρή επιδερμίδα, είναι πολύ πιθανό ότι με αυτή την λάθος τακτική θα γίνει πιο λιπαρό, δημιουργώντας ένα έξτρα πρόβλημα στην καθημερινή σου ρουτίνα.

Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε πως όταν κάνουμε ντους, δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε πολύ ζεστό νερό ούτε πρέπει να έχει μεγάλη διάρκεια.

Αν δυσκολεύεσαι να σταματήσεις τη συνήθεια, τότε το καλύτερο είναι να ρίχνεις κρύο νερό στο πρόσωπό σου, τελειώνοντας τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.