ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Skincare μετά τα 40: Τα tips που θα κάνουν το δέρμα σας να λάμπει


Ελένη Τσούτση

15 Φεβρουαρίου 2022

Skincare μετά τα 40: Τα tips που θα κάνουν το δέρμα σας να λάμπει
pixels
H επιδερμίδα αλλάζει και εσείς δεν έχετε παρά να "ακούσετε" όλες τις ανάγκες της σε κάθε δεκαετία

Λεπτές γραμμές, πρώτες ρυτίδες, κηλίδες, το δέρμα μας όταν αφήνουμε πίσω μας την ηλικία των 30something αρχίζει να τα έχει όλα. Σύμφωνα με τους experts, το δέρμα μετά τα 40 αλλάζει και έχει άλλες ανάγκες από αυτές που είχε μέχρι τότε. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούσατε πριν λίγα χρόνια ίσως να μην είναι πια τόσο αποτελεσματικά στην επιδερμίδα σας και για αυτό δεν φταίνε εκείνα. Πρέπει απλώς να αλλάξετε τη ρουτίνα της περιποίησής σας, καθώς και τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε.

Δείτε τα παρακάτω τα βήματα που δεν πρέπει να παραλείπετε από το skincare σας μετά τα 40.

  • Η επιδερμίδα μετά τα 40 συγκρατεί λιγότερη υγρασία, οπότε φροντίστε να ξεκινάτε τη ρουτίνα της περιποίησής σας με ένα ενυδατικό toner.
  • Κάντε απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα. Μέχρι τα 40 γίνεται περισσότερο για τον βαθύ καθαρισμό, αλλά μετά τα 40 βοηθάει και στην κυτταρική ανανέωση.
  • Χρησιμοποιήστε προϊόντα με βιταμίνη C, αφού μετά τα 40 το δέρμα εμφανίζει πιο εύκολα κηλίδες και διχρωμίες.
  • Ενισχύστε την παραγωγή κολλαγόνου με τη χρήση serum και κρεμών με ρετινόλη ή ρετινοειδή.
  • Μην ξεχνάτε την κρέμα ματιών πρωί και βράδυ, καθώς αυτό είναι το σημείο που εμφανίζει πιο εύκολα ρυτίδες αλλά και λεπτές γραμμές.
  • Μην ξεχνάτε το αντηλιακό. Ο ήλιος προκαλεί φωτογήρανση, κάνοντας το δέρμα σας να δείχνει πολύ μεγαλύτερο σε ηλικία από όσο είναι στην πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.