ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πότε ο τριπλός καθαρισμός μπορεί να κάνει κακό στην επιδερμίδα σας


Ελένη Τσούτση

24 Φεβρουαρίου 2022

Πότε ο τριπλός καθαρισμός μπορεί να κάνει κακό στην επιδερμίδα σας
Pexels
Ο καθαρισμός της επιδερμίδας είναι από τα πλέον σημαντικά βήματα κάθε skincare ρουτίνας και απευθύνεται σε όλους τους τύπους επιδερμίδας

Η skincare ρουτίνα είναι μια καθημερινή συνήθεια η οποία θα καθαρίσει την επιδερμίδα σας, θα την ενυδατώσει σε βάθος και θα δημιουργήσει μια ισορροπία στην όψη της. Αν μέχρι σήμερα δεν δίνατε βάση στον καθαρισμό σας, εμείς θα σας κάνουμε να το ξανασκεφτείτε.

To νέο skincare trend λέγεται «τριπλός καθαρισμός» και το τελευταίο διάστημα ακούγεται όλο και περισσότερο στην πλατφόρμα του TikTok, που η αλήθεια είναι ότι μας έχει φέρει πολλές ακόμη τάσεις στον κόσμο της ομορφιάς.

Πότε όμως είναι απαραίτητος ένας τριπλός καθαρισμός και ποιοι τύποι επιδερμίδας μπορούν να τον προσθέσουν στη ρουτίνα τους;

Ο τριπλός καθαρισμός αναφέρεται στη χρήση τριών καθαριστικών ή στην εκτέλεση τριών κύκλων καθαρισμού (εφαρμογή του καθαριστικού, μασάζ, ξέβγαλμα).

Μερικοί πιστεύουν ότι το micellar water θα πρέπει να αποκλειστεί από τη διαδικασία καθαρισμού (μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αλλά δεν πρέπει να μετράει ως βήμα καθαρισμού). Ένας καλός καθαρισμός θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το μακιγιάζ και τους ρύπους που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Jenny.Gr

Αν έχετε κανονικό δέρμα και εφαρμόζετε πολλά προϊόντα, SPF και μακιγιάζ καθημερινά, και είστε πιο εκτεθειμένοι σε περιβαλλοντικές βλάβες, τότε ένας τρίτος καθαρισμός δεν πρόκειται να βλάψει το δέρμα σας. Βεβαιωθείτε όμως ότι χρησιμοποιείτε ένα απαλό καθαριστικό.

Ποιοι τύποι δέρματος πρέπει και όχι να κάνουν τριπλό καθαρισμό;

Για όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα, ένας τριπλός καθαρισμός μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Ο υπερβολικός καθαρισμός μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και να κάνει τις προβληματικές περιοχές πιο κόκκινες και ξηρές.

Για όσους έχουν δέρμα με τάση ακμής, μπορεί πραγματικά να ενθαρρύνει το δέρμα να παράγει περισσότερα έλαια και με τη σειρά του να δημιουργεί περισσότερη ακμή. Η γήρανση του δέρματος, ωστόσο, μπορεί να επωφεληθεί από τον τριπλό καθαρισμό, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι η ρύπανση και οι περιβαλλοντικές τοξίνες μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης.

Είτε επιλέξετε τον διπλό καθαρισμό είτε τον τριπλό καθαρισμό, το θέμα είναι να βρείτε τα προϊόντα που λειτουργούν για εσάς και ταιριάζουν στον τύπο της επιδερμίδας σας.

Gentle Gel Facial Cleanser: Geranium Leaf, Bergamot, Rosebud, Grown Alchemist

Jenny.Gr

Purete Thermale Fresh Cleansing Gel, Vichy

Jenny.Gr

Ac-Norm Active Foam Plus, Frezyderm

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.