ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πανάδες: Η εύκολη, φυσική θεραπεία που μπορεί να τις περιορίσει


Ελένη Τσούτση

8 Απριλίου 2022

Πανάδες: Η εύκολη, φυσική θεραπεία που μπορεί να τις περιορίσει
Ο καιρός αλλάζει και ο ήλιος μπαίνει για τα καλά στην καθημερινότητά μας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προστατέψουμε την επιδερμίδα μας

Το δέρμα στην προσπάθειά του να αμυνθεί από τις φθορές που προκαλεί η ακτινοβολία του ήλιου, προκαλεί αποχρωμάτωση. Οι πανάδες δημιουργούνται από την ανομοιόμορφη παραγωγή μελανίνης και δεν έχουν σχέση με τις ελιές, τις φακίδες και τις κηλίδες.

Αν δεν φροντίσουμε για την καταπολέμηση του προβλήματος αυξάνονται με τα χρόνια και γίνονται ολοένα πιο ορατές. Για να προλάβετε την εμφάνισή τους, απαραίτητη είναι η χρήση αντηλιακού σε καθημερινή βάση για όλο το χρόνο. Αν όμως σας ενοχλούν, υπάρχει μια φυσική θεραπεία που μπορείτε να κάνετε ώστε να μειωθούν.

Το γιαούρτι περιέχει οξέα που μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή των σκουρόχρωμων κηλίδων. Τα «καλά» βακτήρια που περιέχει είναι ευεργετικά, καθώς η σύνθεσή τους περιλαμβάνει ένζυμα που μπορούν να διασπάσουν τη μελανίνη.

Εφαρμόστε λοιπόν το γιαούρτι στα σημεία που χρειάζονται «ξεθώριασμα». Αφήστε το μέχρι να στεγνώσει και στη συνέχεια ξεπλύνετε πολύ καλά με δροσερό νερό. Σταδιακά θα δείτε την επιδερμίδα σας να γίνεται λεία και να αποκτά λάμψη και ενιαία υφή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.

TAGS