ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Ημέρα της Γης 2022: 5 beauty brands που σέβονται το περιβάλλον και αξίζει να δοκιμάσετε


Ελένη Τσούτση

22 Απριλίου 2022

Ημέρα της Γης 2022: 5 beauty brands που σέβονται το περιβάλλον και αξίζει να δοκιμάσετε
Pexels
Όταν η φροντίδα της επιδερμίδας μας, μπορεί να γίνει ταυτόχρονα και φροντίδα για τον πλανήτη που κατοικούμε

Σήμερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης θα γίνουμε πιο «ηθικοί» καταναλωτές με στόχο να συνεισφέρουμε θετικά στο περιβάλλον -και να διατηρήσουμε αυτές τις συνήθειες και πέρα από παγκόσμιες ημέρες. Είτε κάνουμε μικρές κινήσεις είτε μεγάλες, η βιώσιμη συμπεριφορά είναι σημαντικό να ενισχυθεί δημιουργώντας έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής.

Η Ημέρα της Γης λοιπόν είναι μια καλή στιγμή για να ενημερωθείτε σχετικά με τα περιβαλλοντικό αποτύπωμα που αφήνουν οι εταιρείες και να αρχίζετε να επενδύετε σε brands που έχουν δημιουργήσει μια πιο φιλική προς το περιβάλλον φιλοσοφία. Η επιλογή λιγότερο «σπάταλων» προϊόντων ομορφιάς μπορεί μόνο να ωφελήσει τον κόσμο γενικότερα.

Jenny.Gr
Pexels

Γι' αυτό συγκεντρώσαμε τις αγαπημένες μας βιώσιμες εταιρίες ομορφιάς για να ψωνίσετε αυτήν την εβδομάδα, οι οποίες έχουν δεσμευτεί για την διατήρηση της υγείας του πλανήτη.

Caudalie

Η Caudalie έχει δεσμεύτει για μηδενικά απόβλητα, με συσκευασίες από 100% ανακυκλωμένο και ανακυκλώσιμο πλαστικό αλλά και συνθέσεις χωρίς συστατικά ζωικής προέλευσης.

Μάλιστα, το 2018, η Caudalie δημιούργησε ένα οικολογικό εργαστήριο στην καρδιά της CosmeticValley, στο οποίο πραγματοποιούνται «πράσινες», πρωτοπόρες έρευνες και καινοτόμες μελέτες για τα καλλυντικά του αύριο και δεσμεύτηκε ότι, μέχρι το τέλος του 2020, θα έχει μειώσει κατά 4 φορές το αρνητικό της αποτύπωμα άνθρακα φυτεύοντας 8 εκατομμύρια δέντρα.

Korres

Το KORRES Recycle Lab δίνει στις άδειες συσκευασίες καλλυντικών, μία νέα ζωή. Δημιούργησαν το πρώτο ολοκληρωμένο σχέδιο ανακύκλωσης στο Φαρμακείο, με ενδιάμεσο σταθμό τη νέα μονάδα ανακύκλωσης. Εκεί οι άδειες συσκευασίες παίρνουν διαφορετική μορφή, γίνονται εικαστικά ή χρηστικά αντικείμενα. Αποκτούν μία δεύτερη ευκαιρία και επιστρέφουν στη ζωή με μια διαφορετική χρήση. Γίνονται πάλι στοιχείο της καθημερινότητας. Στόχος είναι η άδεια ομορφιά να γίνει μια νέα ομορφιά.

Είναι μια δεύτερη ευκαιρία για χαρτί, γυαλί και πλαστικό σε μια κοινή προσπάθεια μείωσης του οικολογικού μας αποτυπώματος. Ένας σταθμός που δίνει κυριολεκτικά μια δεύτερη ευκαιρία σε όλες τις συσκευασίες.

FOREO

Όλες οι συσκευές FOREO είναι κατασκευασμένες από ανθεκτικά υλικά με μεγάλη διάρκεια ζωής στη μπαταρία. Ακόμη, αποτελούν ένα μικρό κομμάτι προς την πράσινη επανάσταση του skintech brand. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο ικανοποιούν τις ανάγκες των πελατών αλλά καταφέρνουν να διατηρήσουν τον πλανήτη υγιή μειώνοντας τα ηλεκτρονικά απορρίμματα.

weDo/ Professional

Μια σειρά από 100% ανακυκλώσιμα προϊόντα για τα μαλλιά (και την επιδερμίδα!), πιστοποιημένα από την Vegan Society και την Cruelty Free International. Κάθε προϊόν έχει σχεδιαστεί μαζί με επιστήμονες από εργαστήρια επαγγελματικής περιποίησης μαλλιών για να προσφέρει επαγγελματική απόδοση με μινιμαλιστική προσέγγιση, διατηρώντας μόνο ό,τι είναι απαραίτητο ώστε να εξασφαλίζονται τα οφέλη.

Aveda

Είναι η πρώτη εταιρεία ομορφιάς που χρησιμοποίησε 100% post consumer ανακυκλωμένο PET. Περισσότερο από το 85% των PET συσκευασιών για την περιποίηση της επιδερμίδας και του styling μαλλιών προέρχονται από 100% ανακυκλώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά.

Με κάθε συσκευασία που αναπτύσσουν, έχουν επίγνωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και εργάζονται για να ελαχιστοποιήσουν τη συσκευασία και να μεγιστοποιήσουν τη χρήση ανακυκλώσιμων και post-consumer ανακυκλωμένων υλικών.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.

TAGS