ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πείτε «αντίο» στο λιπαρό δέρμα με φυσικούς τρόπους


Ελένη Τσούτση

2 Μαΐου 2022

Πείτε «αντίο» στο λιπαρό δέρμα με φυσικούς τρόπους
Από τους πιο δύσκολους τύπους επιδερμίδας είναι η λιπαρή

Πολλές γυναίκες έχουν περάσει ώρες ψάχνοντας λύση στο πρόβλημα, τις περισσότερες φορές χωρίς αποτέλεσμα. Υπάρχουν όμως τρόποι και μάλιστα φυσικοί, που μπορείτε να εφαρμόσετε στο σπίτι, που σίγουρα θα βελτιώσουν την κατάσταση της επιδερμίδας σας.

Καταρχάς, το συχνό πλύσιμο του προσώπου δεν είναι και η καλύτερη ιδέα αν διαθέτετε τον συγκεκριμένο τύπο δέρματος. Αντί να πλένετε πολλές φορές την ημέρα το πρόσωπό σας με νερό χρησιμοποιείστε καλύτερα κάποιο καθαριστικό προσώπου με βάση gel.

Μία αρκετά αποτελεσματική λύση είναι οι DIY μάσκες προσώπου. Κατά της λιπαρότητας αρκετά ευεργετική είναι η μπανάνα και το μέλι. Επίσης, άκρως απαραίτητη είναι απολέπιση, η οποία θα πρέπει να γίνεται μία με δύο φορές την εβδομάδα. Το πρόσωπο σας σίγουρα θα δείχνει πιο λείο και καθαρό.

Πολλές γυναίκες έχουν τη λάθος εντύπωση πως η ενυδατική κρέμα συμβάλλει ακόμα περισσότερο στη λιπαρότητα του δέρματος, αυτό είναι μύθος. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε ενυδατική σε καθημερινή βάση.

Τέλος, η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο για την επιδερμίδα. Επιλέξτε τροφές που περιέχουν αντιοξειδωτικά, όπως το μαρούλι, το σπανάκι, το πορτοκάλι, τα βατόμουρα και καταναλώστε τρόφιμα πλούσια σε ωμέγα- 3, όπως τα αμύγδαλα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.

TAGS