ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Ρετινόλη: Πώς θα εφαρμόσετε τo πιο δραστικό αντιγηραντικό συστατικό στο δέρμα σας


Ελένη Τσούτση

3 Αυγούστου 2022

Ρετινόλη: Πώς θα εφαρμόσετε τo πιο δραστικό αντιγηραντικό συστατικό στο δέρμα σας
Η ρετινόλη (βιταμίνη Α) είναι ένα από τα πιο γνωστά, δραστικά αντιγηραντικά συστατικά και σήμερα θα μάθετε πώς μπορείτε να την εντάξετε στη ρουτίνα σας

Η ρετινόλη είναι ένα μαγικό συστατικό για τον κόσμο της ομορφιάς που ήρθε για να μας κρατήσει νέες και λαμπερές. Μέσα στα χρόνια έχει αποδειχθεί ότι είναι ιδιαίτερα επιδραστική και μάλιστα αποτελεί μία από τις κορυφαίες προτάσεις τόσο για την αντιμετώπιση των ρυτίδων όσο και για τις λεπτές γραμμές.

Πρόκειται για το απόλυτο αντιγηραντικό συστατικό που άλλαξε άρδην τη skincare routine των γυναικών. Αν ακόμη δεν την έχετε βάλει στην καθημερινότητά σας, μάλλον ήρθε η ώρα να το κάνετε!

Η ρετινόλη είναι παράγωγο της βιταμίνης Α, που χρησιμοποιείται για την αντιγήρανση και βρίσκεται σε πολλες κρέμες. Εχει τη δυνατότητα να διεγείρει τον μεταβολισμό των κυττάρων του δέρματος και να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου. Ακόμη, μπορεί να απορροφηθεί από την επιδερμίδα και όταν συνδυαστεί με ορισμένα ένζυμα, μετατρέπεται σε τρετινοΐνη - δηλαδή ρετινοϊκό οξύ.

Jenny.Gr

Το δέρμα αποκτά σφριγηλότητα, μειώνει τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες, τις ουλές από ακμή, τα μαύρα στίγματα, τις δυσχρωμίες, αποκτά πιο ζωηρό τόνο και προσφέρει ανανεωμένη όψη φρεσκάδας.

Χρειάζεται όμως να ξέρετε πώς να την χρησιμοποιήσετε καθώς όπως σημειώσαμε, είναι ένα δραστικό συστατικό.

  • Πλένετε σχολαστικά το πρόσωπό σας.
  • Το στεγνώνετε καλά με μια πετσέτα.
  • Εφαρμόζετε τη ρετινόλη σε όλο το πρόσωπο και μισή ώρα μετά φοράτε και την ενυδατική σας κρέμα. Προσέξτε να αποφύγετε την περιοχή των ματιών, εκτός κι αν πρόκειται για ειδικό προϊόν.

Tέλος, μπορείτε να την εφαρμόσετε τόσο το βράδυ όσο και το πρωί. Πιο συγκεκριμένα, το πρωί να χρησιμοποιείτε βιταμίνη C μαζί με ένα αντηλιακό υψηλού δείκτη προστασίας, ενώ το βράδυ πριν πάτε για ύπνο να χρησιμοποιείτε τη ρετινόλη με την κρέμα νυχτός.

Παρακάτω θα βρείτε skincare προϊόντα με ρετινόλη:

Filorga NCEF-Intensive Supreme Multi-Correction Serum

Jenny.Gr

Perfectionist Pro Rapid Renewal Retinol Treatment, Estee Lauder

Jenny.Gr

Revitalift Laser Retinol Night Serum, LÓreal Paris

Jenny.Gr

Retinol 1% in Squalane, The Ordinary

Jenny.Gr

A-Passioni Retinol Cream, Drunk Elephant

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.

TAGS