ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Smells like summer: Αυτά είναι τα αρώματα που θα πάρουμε μαζί μας στις διακοπές


Ελένη Τσούτση

28 Ιουλίου 2022

Smells like summer: Αυτά είναι τα αρώματα που θα πάρουμε μαζί μας στις διακοπές
Μετράμε αντίστροφα για τις καλοκαιρινές διακοπές και ήρθε η ώρα να επιλέξουμε εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που θα μας συντροφεύσει στις βόλτες μας στο νησί. Αν αναζητάτε το νέο signature άρωμά σας, δεν έχετε παρά να πάρετε ιδέες από τις επιλογές των editors του #jennygr

Στο γραφείο λοιπόν έχουμε μπει σε καλοκαιρινό mood (καιρός ήταν), και οι συζητήσεις για τις διακοπές δεν σταματούν. Αφού μιλήσαμε για τα αέρινα φορέματα, τα μαγιό αλλά και το μέγεθος της βαλίτσας που θα πάρουμε μαζί μας φέτος, σειρά είχαν τα αρώματα.

Οι επιλογές μας διαφέρουν αλλά όλες καταλήξαμε σε ένα συμπέρασμα. Ένα άρωμα έχει τη δύναμη να μας ταξιδέψει σε νέα μέρη, δημιουργεί νοσταλγικά συναισθήματα και κάνει ακόμη πιο αισθητή την παρουσία μας σε έναν χώρο.

Δεν είναι τυχαίο που πολλές φορές συνδέουμε τις αναμνήσεις μας με συγκεκριμένα αρώματα. Έτσι κι εμείς επιλέξαμε το άρωμα που θα συνδεθεί με τις καλοκαιρινές μας περιπέτειες.

Ελένη Τσούτση - Beauty editor

Dolce & Gabbana, Fruit Collection Pineapple

Jenny.Gr

Με νότες από ανανά και μανταρίνι Σικελίας, γιασεμί και βανίλια, αυτό το άρωμα θα είναι το πρώτο που θα βάλω στο νεσεσέρ των διακοπών μου! Πρόκειται για ένα άρωμα του οίκου Dolce & Gabbana που η αλήθεια είναι ότι αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο είναι το υπέροχο μπουκαλάκι του (δεν συμφανείτε;). Έχει ένα χαριτωμένο καπάκι σε σχήμα ανανά, εμπνευσμένο από την αρχιτεκτονική της Σικελίας ενώ η μυρωδιά του με μεταφέρει αμέσως σε ένα μακρινό ηλιόλουστο νησί.

Κλέλια Φατούρου- Lifestyle Editor

La Belle, Jean Paul Gaultier

Jenny.Gr

Δεν φορούσα ποτέ μου άρωμα. Προτιμώ την αίσθηση της καθαριότητας που αφήνει ένα ευωδιαστό αφρόλουτρο. Ωστόσο, έμπαινα πάντα στη διαδικασία να δοκιμάζω αρώματα και body mists, απλά από περιέργεια. Αν και το καλοκαίρι προτιμώ οτιδήποτε ελαφρύ που μυρίζει μάνγκο ή καρπούζι, υπάρχει ένα άρωμα που με κάνει να νιώθω πάντα ο εαυτός μου όταν το φορώ. Το La Belle συνδυάζει τη βανίλια με το περγαμόντο και το αχλάδι, με το αποτέλεσμα να είναι κλασικό, αλλά καθόλου βαρετό. Όσο για τη συσκευασία, πώς να πεις όχι σε ένα γυναικείο σώμα με ένα υπέροχο κατακόκκινο χρώμα;

Έλενα Κρητικού- Deputy Editor

Paco Rabanne, Ultraviolet

Jenny.Gr

Ανατολίτικο και λουλουδένιο, το άρωμα που δεν αποχωρίζομαι τα 3 τελευταία χρόνια από τη βαλίτσα των καλοκαιρινών διακοπών, είναι το Ultraviolet από Paco Rabanne. Πιπεριά πορτοκαλί, πιπέρι, κόλιανδρο, βερίκοκο, Βραζιλιάνικο ροζ ξύλο είναι τα συστατικά που κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, συνδέονται στο μυαλό μου με εικόνες από καλντερίμια, σοκάκια και βόλτες με αγαπημένα πρόσωπα. Η αίσθηση που σου αφήνει είναι μεθυστική και είναι ο ορισμός του ελληνικού καλοκαιριού.

Ελένη Τζάντασεκ - Sustainability Editor

Junk, Lush

Junk της Lush
Lush

Για το καλοκαίρι προτιμώ ανάλαφρες μυρωδιές με νότες λουλουδιών ή βοτάνων, γι’αυτό και φέτος επέλεξα το Junk της Lush. Το συγκεκριμένο άρωμα συνδυάζει μανταρίνι με δεντρολίβανο και φασκόμηλο και το αποτέλεσμα θυμίζει περίπατο στην εξοχή. Είναι επίσης vegan και cruelty free και κυκλοφορεί και σε στερεά μορφή, που με βολεύει ιδιαίτερα όταν ταξιδεύω.

Μάρθα Κουμπάνη - Fashion Editor

Juliette Has a Gun Sunny Side Up

Jenny.Gr

Αν υπάρχει μια μυρωδιά που έχω συνδέσει στο μυαλό μου με το καλοκαίρι, αυτή είναι χωρίς αμφιβολία, το δροσιστικό άρωμα γιασεμιού. Καλοκαίρια σε ελληνικά νησιά, με βόλτες σε στενά σοκάκια που πλυμμηρίζουν από την γλυκιά και οικεία ευωδιά του γιασεμιού που κρέμεται από σοβατισμένους τοίχους και ξεχειλίζει μέσα από αυλές. Έτσι από τότε που ανακάλυψα το γιασεμί στις νότες κορυφής και καρδιάς στο Juliette Has a Gun, δεν μπορώ να το αποχωριστώ. Οι νότες από καρύδα, σανδαλόξυλο, βανίλια και musk συνθέτουν το πιο ντελικάτο καλοκαιρινό άρωμα.

Δείτε στην παρακάτω gallery τα καλύτερα αντηλιακά για να προσθέσετε στο νεσεσέρ των διακοπών σας:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.