ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Έχετε λιπαρό δέρμα; Αυτά είναι τα έλαια που θα λατρέψετε


Ελένη Τσούτση

28 Αυγούστου 2022

Έχετε λιπαρό δέρμα; Αυτά είναι τα έλαια που θα λατρέψετε
Η νέα τάση στον χώρο του skincare όμως λέει πως ίσως αυτό να είναι το λάθος που κάνετε – το γεγονός πως αποφεύγετε τα έλαια στην περιποίηση του δέρματός σας

Αν το δέρμα σας έχει την τάση να εμφανίζει σπυράκια ή ταλαιπωρείστε από ακμή, κατά πάσα πιθανότητα ένα λαδάκι για το πρόσωπο είναι το τελευταίο που θα θέλατε να έρθει σε επαφή με την επιδερμίδα σας. Μαντεύουμε πως διαθέτετε άπειρα προϊόντα, που υπόσχονται πως θα κρατήσουν μακριά σας, τη λιπαρότητα και θα ξεράνουν τα σπυράκια και τα χρησιμοποιείτε σχολαστικά, χωρίς να βλέπετε πάντα τα αποτελέσματα που θα θέλατε.

Η νέα τάση στον χώρο του skincare όμως λέει πως ίσως αυτό να είναι το λάθος που κάνετε – το γεγονός πως αποφεύγετε τα έλαια στην περιποίηση του δέρματός σας. Θα μας πείτε, «οι τάσεις έρχονται και φεύγουν», αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν είναι αποτελεσματικές.

Jenny.Gr

Σκεφτείτε για παράδειγμα όλες τις τάσεις που ήρθαν από την Κορέα και έμειναν (βλ. sheet masks και layering προϊόντων), ακριβώς επειδή είχαν αποτέλεσμα. Ίσως ο καθαρισμός της λιπαρής επιδερμίδας με λάδια να είναι το επόμενο trend που θα αγαπήσουμε.

Μπορεί να ακούγετε τρελό, αλλά δεν είναι: το OCM (Oil Cleansing Method) στηρίζεται στην λογική ότι αν το δέρμα είναι βαθιά ενυδατωμένο, παράγει λιγότερο σμήγμα, άρα είναι λιγότερο λιπαρό και κατ’ επέκταση δεν φράζουν οι πόροι και δεν εμφανίζονται τόσο συχνά σπυράκια ή μαύρα στίγματα. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε, είναι το είδος του ελαίου που θα επιλέξετε, αφού δεν είναι όλα κατάλληλα. Θέλετε εκείνα που φράσσουν λιγότερο τους πόρους και ταυτόχρονα έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες, όπως για παράδειγμα, το καστορέλαιο ή το tea tree oil.