ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Skin Cycling: Η νέα τάση στο skincare που θα λατρέψει η επιδερμίδα σας


Ελένη Τσούτση

31 Αυγούστου 2022

Skin Cycling: Η νέα τάση στο skincare που θα λατρέψει η επιδερμίδα σας
Οι τάσεις δεν σταματούν μόνο στο μακιγιάζ και στα μαλλιά αλλά και στον τρόπο που φροντίζουμε την επιδερμίδα μας

Το TikTok και πιο συγκεκριμένα η Whitney Bowe, MD, δερματολόγος μας σύστησαν το «skin cycling», ένα από τα πιο hot trends στο skincare αυτή τη στιγμή. Πρόκειται για ένα θεραπευτικό πρόγραμμα των τεσσάρων ημερών.

Το «skin cycling» είναι ένα πρόγραμμα τεσσάρων νυχτών όπου διαφοροποιείται η χρήση ενεργών συστατικών, αφήνοντας την επιδερμίδα μας να ξεκουραστεί.

Jenny.Gr

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

Το πρόγραμμα αναφέρει την εξής διαδικασία: νύχτα απολέπισης, νύχτα ρετινοειδούς,νύχτα ενυδάτωσης και θρέψης και τέλος νύχτα καταπράϋνσης. Με αυτό τον τρόπο θα αξιοποιήσετε καλύτερα τα ενεργά συστατικά όλων των προϊόντων και θα δείτε το δέρμα σας να αλλάζει μέρα με τη μέρα.

Είναι μια στρατηγική ρουτίνα που εφαρμόζει όλα τα οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση απολεπιστικών και ρετινόλης, αποτρέποντας ταυτόχρονα τον ερεθισμό της επιδερμίδας έχοντας δύο νύχτες να «ηρεμήσει».

1η νύχτα: Απολέπιση

Καλό είναι να κάνετε χημική απολέπιση επιλέγοντας serums που περιέχουν AHAs και BHAs καθώς αφήνουν το δέρμα πιο λαμπερό και φωτεινό. Μάλιστα, τα serums θα προετοιμάσουν κατάλληλα και το δέρμα για τις επόμενες μέρες.

2η νύχτα: Εφαρμογή ρετινοειδών

Τα ρετινοειδή είναι από τα πιο δραστικά συστατικά. Αν έχετε ακμή ή θέλετε να μειώσετε τα σημάδια γήρανσης είναι τα πλέον κατάλληλα. Η ρετινόλη είναι η «βασίλισσα» των ρετινοειδών και το «Skin Cycling» αναφέρει ότι μπορεί να εφαρμοστεί μόνο αυτό το συστατικό στο δέρμα για να αποφευχθούν τυχόν ερεθισμοί

Τip: Μετά την εφαρμογή ρετινόλης μην ξεχνάτε το πρωί να φοράτε το αντηλιακό σας.

3η νύχτα: Ενυδάτωση - 4η νύχτα: Καταπράϋνση

Τις δυο αυτές μέρες δεν εφαρμόζετε κανένα ενεργό συστατικό. Επιλέγετε τις κατάλληλες ενυδατικές κρέμες που θα θρέψουν σε βάθος το δέρμα σας. Τα κηραμίδια, η γλυκερίνη και το υαλουρονικό οξύ είναι τα συστατικά που καλό είναι να έχουν οι κρέμες που εφαρμόζετε.

Εσείς θα δοκιμάζατε τη μέθοδο Skin Cycling;

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.