ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Τα βασικά βήματα για μια σωστή skincare ρουτίνα - Εσείς τα ακολουθείτε;


Ελένη Τσούτση

4 Σεπτεμβρίου 2022

Τα βασικά βήματα για μια σωστή skincare ρουτίνα - Εσείς τα ακολουθείτε;
Αν είστε σε mood προγράμματος και θέλετε να έχετε υπέροχη επιδερμίδα τότε δεν έχετε παρά να επενδύσετε στα παρακάτω προϊόντα

Καλό είναι να επενδύετε σε προϊόντα για την περιποίηση της επιδερμίδας σας και φυσικά να γνωρίζετε ότι πρώτα πρέπει να νοιαστείτε για τον καθαρισμό του προσώπου σας και ύστερα για όλα τα άλλα. Εμείς σας κάναμε την απαραίτητη λίστα με τα πλέον απαραίτητα προϊόντα.

Ξεκινήστε λοιπόν τη νέα σεζόν χαρίζοντας στην επιδερμίδα σας περισσότερη φροντίδα!

Καθαριστικό Προσώπου

Κυριολεκτικά κανένα προϊόν δε μπορεί να δράσει, αν η επιδερμίδα δεν είναι καθαρή. Επιλέξτε ένα καθαριστικό προσώπου που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας.

Οι γυναίκες με ελαστικό δέρμα θα πρέπει να αναζητήσουν προϊόν σε μορφή τζελ, ενώ οι ευαίσθητοι τύποι δέρματος μπορούν να ξεφύγουν με τη χρήση micellar water. Τέλος ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται πρωί και βράδυ για να αφαιρείται η λιπαρότητα, το μακιγιάζ και οι ρύποι του περιβάλλοντος που έχουν συσσωρευτεί στο δέρμα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Toner

Είναι το προϊόν που συμπληρώνει το καθαριστικό και αφαιρεί ακόμα και το παραμικρό ίχνος λιπαρότητας. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε serum, φροντίστε η επιδερμίδα να είναι στεγνή, διαφορετικά αφήστε την υγρασία στο πρόσωπό σας. Επειδή το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι πιο ευαίσθητο από το υπόλοιπο πρόσωπο, απαιτείται η χρήση εξειδικευμένου προϊόντος. Και πάλι, επιλέξτε με βάση τον τύπο του δέρματός σας.

Jenny.Gr

Serum

Σκεφτείτε τον ορό ως εξειδικευμένη θεραπεία για συγκεκριμένες ανάγκες του δέρματός σας, καθώς βοηθούν κατά της ξηρότητας, της θαμπάδας ή και της ακμής.

Extra Tip: Τη νύχτα καλό είναι να χρησιμοποιήσετε έναν ορό με ρετινόλη για να βοηθήσετε το δέρμα να αναγεννηθεί καθώς κοιμάστε.

Ενυδατική Κρέμα

Ίσως το πιο σημαντικό βήμα, η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας η οποία δεν ενυδατώνει μόνο το δέρμα. Επιπλέον σφραγίζει και τα συστατικά των προϊόντων που έχουν προηγηθεί.

Ένα προϊόν που κακώς πολλές γυναίκες παραλείπουν, ιδιαίτερα το χειμώνα. Όχι, δεν χρειάζεται να φοράτε αντηλιακά προτού πάτε στο κρεβάτι, αλλά θα πρέπει να το θεωρήσετε απαραίτητο το πρωί -και το τελευταίο βήμα της ρουτίνας φροντίδας του δέρματός σας κατά τη διάρκεια της ημέρας για να προστατεύσετε από τις UV βλάβες, οι οποίες αποδεδειγμένα αυξάνουν τη διαδικασία γήρανσης και μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε καρκίνο του δέρματος.

Δείτε στην παρακάτω gallery τα καλύτερα serums της αγοράς: