ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να κλείσετε τους πόρους της επιδερμίδας με φυσικό τρόπο


Ελένη Τσούτση

18 Σεπτεμβρίου 2022

Πώς να κλείσετε τους πόρους της επιδερμίδας με φυσικό τρόπο
"Πώς μπορώ να μειώσω την εμφάνιση των πόρων στο δέρμα μου"

Είναι η ερώτηση που υπολογίζουμε πως βρίσκεται στο μυαλό των περισσότερων γυναικών και σίγουρα σε εκείνων που έχουν λιπαρή επιδερμίδα.

Αρχικά να σας πούμε πως, δυστυχώς, οι μεγάλοι, διεσταλμένοι πόροι είναι θέμα DNA, οπότε το να τους εξαφανίσετε εντελώς θα είναι δύσκολο. Eκτός από το θέμα κληρονομικότητας, το μέγεθός τους επηρεάζει και ο σωστός καθαρισμός, ή μάλλον η έλλειψη αυτού.

Jenny.Gr

Η υπερ-παραγωγή σμήγματος, η συσσώρευση νεκρών κυττάρων και οι ρύποι κάνουν τους πόρους να φαίνονται πιο έντονοι και οδηγούν στη δημιουργία μαύρων στιγμάτων.

Μπορεί λοιπόν να μην μπορείτε να επαναπρογραμματίσετε το DNA σας, μπορείτε όμως να «χτυπήσετε» όλες τις άλλες αιτίες με τα κατάλληλα προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τους πόρους στο πρόσωπό σας λιγότερο εμφανείς και να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας σφριγηλή, ελαστική και απαλλαγμένη από την περίσσεια λιπαρότητα και τα μαύρα στίγματα.

Ποια είναι λοιπόν τα πιο σημαντικά tips για μια επιδερμίδα χωρίς έντονους πόρους;

1. Επιλέξτε το κατάλληλο προϊόν καθαρισμού σύμφωνα με τις ανάγκες σας

Μη ξεχνάτε ότι στόχος σας είναι να μειώσετε τη λιπαρότητα της επιδερμίδας σας ώστε να καταπολεμηθούν και οι μεγάλοι πόροι.

2. Μην ξεχνάτε να κάνετε απολέπιση

Βάλτε στη ρουτίνα περιποίησής σας τη πιο συχνή απολέπιση και θα δείτε τους τους πόρους σας να συρρικνώνονται. Μια απολεπιστική κρέμα για τον δικό σας τύπο δέρματος θα σας βοηθήσει σε αυτό το βήμα.

3. Μην αγγίζετε συχνά το πρόσωπό σας

Αν αγγίζετε το πρόσωπό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας τότε ενισχύετε τη λιπαρότητα μεταφέρετε και μικρόβια κάτι που φυσικά δεν επιθυμείτε.

Δείτε ποια προϊόντα χρειάζεστε για να πετύχετε το σκοπό σας στην παρακάτω gallery:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.