ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Back to School Skincare: 6 κανόνες για την επιδερμίδα σας για να ξεκινήσετε τώρα


Ελένη Τσούτση

19 Σεπτεμβρίου 2022

Back to School Skincare: 6 κανόνες για την επιδερμίδα σας για να ξεκινήσετε τώρα
Ξεχάστε την Πρωτοχρονιά, η καλύτερη στιγμή για να πάρετε αποφάσεις είναι στην πραγματικότητα η έναρξη μιας νέας σεζόν – και ειδικά τον Σεπτέμβριο, καθώς φτάνει το φθινόπωρο

Η επιδερμίδα μας ατονεί και είναι ιδιαίτερα αφυδατωμένη, μετά τους καλοκαιρινούς μήνες. Δείχνει θαμπό και ταλαιπωρημένο ενώ έχει χάσει τη φυσική του λάμψη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της συνεχόμενης έκθεσής μας στον ήλιο. Αυτά τα γνωρίζουμε και πριν αποχαιρετήσουμε και τον Σεπτέμβριο πρέπει να βάλουμε σε εφαρμογή το σχέδιο «Back-To-School Skincare Rules»

Το φθινόπωρο λοιπόν είναι η ιδανική εποχή για να παραμείνουμε πιστοί στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης αλλά να δοκιμάσουμε και νέες τεχνικές, υφές και συστατικά. Αυτή η εποχή άλλωστε είναι η πλέον κατάλληλη για να δοκιμάσουμε πιο πλούσιες και ενυδατικές φόρμουλες στα προϊόντα περιποίησης,αφού όσο ο καιρός αλλάζει τόσο πιο μεγάλες ανάγκες έχει το δέρμα μας.

1. Αφιερώστε χρόνο για να επαναξιολογήσετε την επιδερμίδα σας

«Ο Σεπτέμβριος είναι μια εξαιρετική περίοδος για να επανεκτιμήσετε το δέρμα σας», αναφέρει η Jasmina Vico στη Vogue. «Το DNA στα κύτταρα του δέρματος μπορεί να καταστραφεί από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, τη ρύπανση και την έλλειψη ύπνου. Εξετάστε το δέρμα σας, εντοπίστε τυχόν αλλαγές (όπως αφυδάτωση ή μελάγχρωση) και εστιάστε στην εύρεση της αιτίας του προβλήματος, είτε εξωτερική είτε εσωτερική. Eπισκεφτείτε έναν επαγγελματία που θα σας καθοδηγήσει. Μόλις διαπιστώσετε την αιτία, χρησιμοποιήστε προϊόντα , όπως βιταμίνη C ή απολεπιστικά, για να επανορθώσετε, να θεραπεύσετε και να ενισχύσετε το δέρμα».

Jenny.Gr

2. Φροντίστε τον φραγμό του δέρματος σας

«Θρέψτε τον φραγμό του δέρματος σας, γιατί κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα, το δέρμα είναι πιο πιθανό να είναι ξηρό και αφυδατωμένο», εξηγεί η γιατρός, Dr Sophie Shotter. «Οι συνεχείς μεταβάσεις από το κρύο στο ζεστό (και το αντίστροφο), που συμβαίνουν συχνά το χειμώνα, σημαίνουν ότι ο φραγμός του δέρματος εξασθενεί. Περιπτώσεις όπως η ροδόχρου ακμή μπορεί να ξεσπάσουν, ενώ στην καλύτερη περίπτωση, το δέρμα μπορεί να είναι πιο ξηρό, ελαφρώς ξεφλουδισμένο ή ελαφρώς πιο ευαίσθητο. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να εστιάσετε στην υγεία των φραγμών. Σκεφτείτε να συμπεριλάβετε στη ρουτίνα σας μια ενυδατική κρέμα πλούσια σε κεραμίδια.

Για πιο ξηρό δέρμα, αυτό μπορεί να συνδυαστεί με λιπαρά οξέα για να δημιουργήσει μια πιο πλούσια σύνθεση, ενώ τα πιο λιπαρά δέρματα μπορούν να επενδύσουν σε ελαφριές, μη φαγεσωρογόνες κρέμες.

3. Κάντε το SPF τον πρωταγωνιστή της ρουτίνας σας

Μην αποθηκεύσετε το αντηλιακό σας! Το αντηλιακό προστατεύει τόσο από τις ακτίνες UVA όσο και από τις ακτίνες UVB, ενώ το χειμώνα οι ακτίνες UVA (που ευθύνονται για το σχηματισμό γραμμών και ρυτίδων), μπορούν να διεισδύσουν στο σύννεφο αλλά και στο γυαλί. Ως εκ τούτου, πρέπει να το φοράτε όλο τον χειμώνα για να προστατέψετε το δέρμα σας», δηλώνει η Fiona McCarthy. «Να θυμάστε ότι το SPF στην ενυδατική κρέμα και το μακιγιάζ σας δεν είναι αρκετό για να προσφέρει επαρκή προστασία. Χρειάζεστε ένα ειδικό αντηλιακό και θα πρέπει να το εφαρμόσετε ως το τελευταίο βήμα στην πρωινή περιποίηση της επιδερμίδας σας, μετά την ενυδατική κρέμα».

4. Μην ξεχνάτε τα χείλη σας

Μην ξεχνάτε να προστατεύετε τα χείλη σας. Χρειάζονται extra φροντίδα ειδικά το φθινόπωρο και το χειμώνα, όταν η διαεπιδερμική απώλεια νερού είναι μεγαλύτερη λόγω της αλλαγής της υγρασίας και των δυνατών ανέμων», λέει ο γιατρός Dr Tijion Esho. «Αυτό μπορεί να αφήσει τα χείλη ξηρά και θαμπά αν δεν αντιμετωπιστεί. Χρησιμοποιήστε ένα βάλσαμο για τα χείλη και φροντίστε επίσης να χρησιμοποιείτε SPF και στα χείλη».

Jenny.Gr

5.Ενυδάτωση και ξανά ενυδάτωση

"Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση!"λέει η δερματολόγος, Dr Mary Sommerlad. «Πρόσωπο, χέρια, σώμα και πόδια, ειδικά μετά το ντους όταν το δέρμα είναι ελαφρώς υγρό, αυτό θα βοηθήσει να κλειδώσει το νερό μέσα. Ο κρύος, ξηρός αέρας και η θέρμανση στους εσωτερικούς χώρους τον χειμώνα αυξάνουν την απώλεια νερού, πράγμα που σημαίνει ότι το δέρμα μπορεί να αρχίσει να αισθάνεται ξηρό. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε ενυδατικές κρέμες πολλαπλών εργασιών που προσελκύουν υγρασία, μαλακώνουν και αποτρέπουν την απώλεια νερού. Συστατικά όπως τα κεραμίδια βοηθούν στην αποκατάσταση του δερματικού φραγμού, ενώ τα υγραντικά, όπως το υαλουρονικό οξύ και η γλυκερίνη, αντλούν νερό στο δέρμα. Το βούτυρο καριτέ είναι το μόνο φυτικό έλαιο που θα βοηθήσει σημαντικά στη μείωση της ξηρότητας, καθώς και το σκουαλάνιο είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε οποιαδήποτε φόρμουλα. Υπάρχουν τόσες πολλές συνθέσεις και πρέπει να ανακαλύψετε εκείνη που ταιριάζει στον δικό σας τύπο δέρματος.

Jenny.Gr

6. Ο καθαρισμός είναι η προτεραιότητα

«Αν κάνετε λάθος καθαρισμό, είναι δύσκολο να κάνετε σωστή περιποίηση της επιδερμίδας», τονίζει η δερματολόγος Dr Sam Bunting. «Συνιστώ να επιλέξτε προϊόντα που δεν κάνουν αφρό, είναι απαλά καθαριστικά και είναι λειτουργικά. Η ιδανική ρουτίνα καθαρισμού περιέχει ένα καθαριστικό με βάση το gel, με pH φιλικό προς το δέρμα περίπου 4-5, που δεν φράζει τους πόρους. Ένα ποιοτικό καθαριστικό συνδυάζει απαλές επιφανειοδραστικές ουσίες με εξαιρετική καθαριστική δύναμη και καταπραϋντικές ουσίες όπως η γλυκερίνη και το εκχύλισμα γλυκόριζας, για να υποστηρίξουν τον φραγμό του δέρματος.

Δείτε στην παρακάτω gallery τις καλύτερες ενυδατικές κρέμες για τη νέα σεζόν:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.