ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Skincare School: Τι είναι η ρεσβερατρόλη και πώς να την εντάξετε στη ρουτίνα σας


Ελένη Τσούτση

22 Σεπτεμβρίου 2022

Skincare School: Τι είναι η ρεσβερατρόλη και πώς να την εντάξετε στη ρουτίνα σας
Η νέα σεζόν ήρθε και φέρνει την υπόσχεση για νέους skincare στόχους

Με αυτή λοιπόν τη διάθεση και εμείς θα αναλύσουμε όλα τα συστατικά, αντιγηραντικά και μη που πρέπει να γνωρίζετε ώστε να τα προσθέσετε στη ρουτίνα ομορφιάς σας.

Το «Skincare School» είναι εδώ, έτοιμο να σας μάθει όλα τα στοιχεία που οφείλουν να παραμένουν στο ραντάρ σας, αν θέλετε να έχετε μια όμορφη και λαμπερή επιδερμίδα.

Σήμερα στο μικροσκόπιο μας βρίσκεται: Η ρεσβερατρόλη

To πιο πιθανό είναι να γνωρίζετε ήδη ότι πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά. Πολλοί επιθυμούν να το λαμβάνουν ως συμπλήρωμα, αλλά δεν είναι λίγα τα beauty brands που έχουν εμπιστευτεί τη ρεσβερατρόλη στις φόρμουλες των προϊόντων τους.

Jenny.Gr

Ο ρόλος των αντιοξειδωτικών στην καθημερινή περιποίηση είναι ζωτικός. Είναι εκείνα τα θαυματουργά συστατικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες σχηματίζονται από την καθημερινή έκθεση της επιδερμίδας μας στη UV ακτινοβολία, τη ρύπανση και το έντονο στρες. Διαθέτει ενισχυμένη αντιοξειδωτική προστασία και αν ακόμη δεν σας έχουμε πείσει, συνεχίστε να διαβάζετε!

Eίδος Συστατικού: Αντιοξειδωτικό

Κύρια οφέλη: Καταπολεμά τη γήρανση, προστατεύει το δέρμα και βελτιώνει τη συνολική όψη του δέρματος.

Ποιος πρέπει να το εντάξει στη ρουτίνα του: Όποιος έχει βλάβες από τον ήλιο μπορεί να χρησιμοποιήσει ρεσβερατρόλη, ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός του.

Πόσο συχνά μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε: Είναι ασφαλές να το χρησιμοποιείτε καθημερινά, αρκεί να γνωρίζετε πώς ανταποκρίνεται το δέρμα σας.

Δουλεύει καλύτερα με: Τα περισσότερα άλλα ισχυρά αντιοξειδωτικά, όπως το φερουλικό οξύ.

Jenny.Gr

Τι είναι λοιπόν η ρεσβερατρόλη;

Η ρεσβερατρόλη είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που εντοπίζεται στη φλούδα των σταφυλιών, των φιστικιών, όλων των μούρων, ακόμη και στη μαύρη σοκολάτα. Διατίθεται σε σκόνη, χάπι ή υγρή μορφή και μπορεί να βρεθεί σε μια ποικιλία προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας, όπως ορούς, κρέμες και συμπληρώματα. Η ρεσβερατρόλη είναι μέρος μιας ομάδας ενώσεων που ονομάζονται πολυφαινόλες. Όπως εξηγεί ο Shamban (skincare expert) στο Byrdie:

«Αυτές οι πολυφαινόλες δρουν ως βασικά αντιοξειδωτικά, τα οποία χρησιμεύουν στην πρώτη γραμμή ως «στρατηγοί» που συγκεντρώνουν τα στρατεύματα για να προστατεύσουν τα κύτταρα από βλάβες που οδηγούν σε κυτταρική γήρανση». Η Shamban προτείνει την αποθήκευση των προϊόντων με ρεσβερατρόλη σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

Τα οφέλη της ρεσβερατρόλης για το δέρμα

Όταν το συστατικό εφαρμόζεται τοπικά βοηθά στην προστασία της επιφάνειας του δέρματος. Η ρεσβερατρόλη μπορεί να διακόψει τις αρνητικές περιβαλλοντικές επιδράσεις καθώς και να προστατεύσει το δέρμα από τις βλάβες της υπεριώδoυς ακτινοβολίας.

«Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και λειτουργεί ως η πρώτη γραμμή άμυνας του σώματός σας ενάντια σε επιβλαβείς μικροοργανισμούς», επισημαίνει ο Green στο Byrdie. «Η χρήση ενός αντιοξειδωτικού όπως η ρεσβερατρόλη βοηθά σημαντικά στην ενίσχυση των φυσικών φραγμών του δέρματός σας με αποτέλεσμα να το αισθάνεστε πιο λείο και υγιές».

Jenny.Gr

Ακόμη, η ρεσβερατρόλη λειτουργεί σε κυτταρικό επίπεδο για να καταπολεμήσει τη διαδικασία γήρανσης διεγείροντας τον υγιή πολλαπλασιασμό των κυττάρων. Πιο συγκεκριμένα, σχηματίζει πολύπλοκα μόρια με ορισμένα μεταλλικά ιόντα, απενεργοποιώντας την ικανότητά τους να σχηματίζουν εκ νέου ελεύθερες ρίζες. Έτσι, βελτιώνεται η κυτταρική λειτουργία ενώ παράλληλα δημιουργείται κολαγόνο

Η ρεσβερατρόλη περιέχει βασικές "ηρεμιστικές" ιδιότητες του δέρματος που βοηθούν στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης ερυθρότητας και φλεγμονής. Τέλος, αυτό το μαγικό συστατικό, φωτίζει ομοιόμορφα τον τόνο του δέρματός βελτιώνοντας παράλληλα τη συνολική υφή της επιδερμίδας.

Η ρεσβερατρόλη δεν είναι κάποιο νέο συστατικό αλλά μπορεί να γίνει το μυστικό της νεανικής σας επιδερμίδας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.