ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Νιασιναμίδη: To συστατικό που δεν ήξερες ότι χρειάζεται η λιπαρή σου επιδερμίδα


Ελένη Τσούτση

1 Φεβρουαρίου 2022

 Νιασιναμίδη: To συστατικό που δεν ήξερες ότι χρειάζεται η λιπαρή σου  επιδερμίδα
Η νιασιναμίδη είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά στο κόσμο του skincare

Μαζί με την άνοιξη που πλησιάζει έρχονται και οι νέοι στόχοι που θέλουμε να κατακτήσουμε. Μερικοί από αυτούς αφορούν την ομορφιά και ο νούμερο ένας στόχος για τις περισσότερες γυναίκες είναι - μια καθαρή και όμορφη επιδερμίδα. Εμείς λοιπόν σήμερα θα κάνουμε focus σε ένα συστατικό που ίσως δεν γνωρίζατε και το βέβαιο είναι ότι θα λατρέψει η λιπαρή επιδερμίδα σας.

Η νιασιναμίδη aka βιταμίνη B3 είναι ένα από τα πιο δημοφιλή skincare συστατικά που μπορεί να βρίσκεται για παράδειγμα στο serum που χρησιμοποιείτε και ήρθε η ώρα να μάθετε όλα τα οφέλη της. Εκτός από το ότι συμβάλλει στην βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας και στην ενίσχυση του δερματικού φραγμού, «δουλεύει σκληρά» για να καλύψει πολλές ανάγκες της επιδερμίδας.

Jenny.Gr
Pexels

Ποια είναι τα οφέλη της στο δέρμα;

H εφαρμογή της νιασιναμίδης στο δέρμα βοηθά στη μείωση της ακμής, στην εξασθένιση του αποχρωματισμού αλλά και στην επιβράδυνση της γήρανσης. Ακόμη, συμβάλλει ενεργά στη μείωση των λεπτών γραμμών και τη μείωση των έντονων πόρων.

Πώς μπορείτε να εντάξετε την νιασιναμίδη στην ρουτίνα ομορφιάς σας;

Η νιασιναμίδη είναι ένα συστατικό που δρα καλύτερα σε συνδυασμό με άλλα σημαντικά για το δέρμα συστατικά όπως τη ρετινόλη, το υαλουρονικό οξύ, τη βιταμίνη C και τα άλλα αντιοξειδωτικά. H εφαρμογή είναι απλή – εφαρμόζετε το προϊόν στο πρόσωπο, το λαιμό, γύρω από τα μάτια και στο ντεκολτέ. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη την ποσότητα νιασιναμίδης που περιέχεται στο προϊόν καθώς αν έχετε ευαίσθητο δέρμα καλό είναι να ξεκινήσετε με περιεκτικότητα 2% ή 5%.

Jenny.Gr
Pexels

Αν έχετε λιπαρό δέρμα με τάση ακμής, η νιασιναμίδη είναι ιδανική καθώς έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που τη καθιστούν αποτελεσματική ενάντια στην ακμή. Μπορείτε να το βρείτε σε ορούς, καθαριστικά, τονωτικά, ενυδατικές κρέμες και μάσκες.

Caudalie Vinoperfect Instant Brightening Moisturizer Day Cream Κρέμα Ημέρας Άμεσης Λάμψης

Jenny.Gr

Πλούσια σε Νιασιναμίδη, σε χρωστικές φυσικής προέλευσης και σε Βινιφερίνη, ένα πατενταρισμένο συστατικό της Caudalie που προέρχεται από τον χυμό του αμπελιού και προσφέρει εξαιρετική δράση κατά των κηλίδων, 62 φορές* πιο αποτελεσματική από τη βιταμίνη C.

CeraVe Facial Moisturising Lotion SPF 25 - Ενυδατική Κρέμα Προσώπου SPF 25

Jenny.Gr

Η CeraVe Facial Moisturising Lotion με UV προστασία, SPF25, για κανονικό έως ξηρό δέρμα. Ενυδατώνει όλη την ημέρα και βοηθά στην αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού. Με 3 απαραίτητα ceramides, νιασιναμίδη & υαλουρονικό οξύ.

Vichy Capital Soleil UV Age Daily SPF 50+ Anti-Aging Sun Cream Λεπτόρρευστο Αντιηλιακό κατά της Φωτογήρανσής

Jenny.Gr

Λεπτόρευστο αντηλιακό κατά της φωτογήρανσης. Ρυτίδες, Κηλίδες. Κατά της ρύπανσης. Υποαλλεργικό και οφθαλολογικά ελεγμένο. Εμπλουτισμένο με Ιαματικό Ηφαιστειακό Νερό της VICHY, Κλάσματα προβιοτικών, Πεπτίδια, Νιασιναμίδη. Προλαμβάνει τις ρυτίδες και τις κηλίδες που προκαλούνται από την UV ακτινοβολία και τη ρύπανση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.