ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

5 micellar waters για να καθαρίζεις σε βάθος την επιδερμίδα σου


Ελένη Τσούτση

30 Σεπτεμβρίου 2022

5 micellar waters για να καθαρίζεις σε βάθος την επιδερμίδα σου
Οι make up artists λάτρευαν το micellar water και το χρησιμοποιούν ανελλιπώς στα παρασκήνια των fashion shows

Ο καθαρισμός του προσώπου και το ντεμακιγιάζ είναι το Α και το Ω για μια λαμπερή και νεανική επιδερμίδα. Οι skincare experts δεν είναι τυχαίο που τονίζουν πόσο σημαντικό είναι να επιλέγουμε τα κατάλληλα προϊόντα που ενώ θα απομακρύνουν τους ρύπους παράλληλα θα ενυδατώσουν το δέρμα.

Ήρθε η στιγμή λοιπόν (αν δεν το έχετε κάνει ήδη) να προσθέσετε στην καθημερινή σας ρουτίνα περιποίησης, το micellar water. Πρόκειται για καθαριστικό ή μικυλλιακό νερό, που περιέχει συστατικά ενυδάτωσης, όπως γλυκερίνη ή άλλες επιφανειο-δραστικές ουσίες.

Τα μόρια αυτών των ήπιων επιφανειοδραστικών ουσιών συγκεντρώνονται μαζί για να σχηματίσουν μικροσκοπικές σφαίρες που ονομάζονται μικύλλια, τα οποία δρουν σαν μαγνήτες κατά της λιπαρότητας και των ρύπων που υπάρχουν στην επιδερμίδα.

Jenny.Gr

Όταν σκουπίζετε με βαμβάκι, στο οποίο έχετε προσθέσει καθαριστικό νερό, το πρόσωπό σας, τα μικκύλια προσκολλώνται πάνω σε αυτό, ενώ παράλληλα αφαιρούν το μακιγιάζ και το σμήγμα. Όλη αυτή η διαδικασία προσφέρει ένα ευχάριστο συναίσθημα και αναζωογονεί την επιδερμίδα. Τα προϊόντα είναι ελαφριά και απαλά, κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ξεπλύνετε το πρόσωπό σας μετά. Αντίθετα, πρέπει να αφήσετε αυτά τα ενυδατικά συστατικά στην επιφάνεια του δέρματος ώστε να απορροφηθούν.

Ιδανικά το micellar water, το εφαρμόζουμε σε καθαρό πρόσωπο. Αφού κάνουμε πρώτα απαλό μασάζ με το προϊόν που ταιριάζει στον τύπο επιδερμίδας μας, συνεχίζουμε με το micellar water και ολοκληρώνουμε την περιποίηση με το serum και την ενυδατική κρέμα μας.

Στην παρακάτω gallery θα βρείτε τα καλύτερα micellar waters για να επιλέξετε το δικό σας αγαπημένο:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.