ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Tα 5 σημάδια της ευαίσθητης επιδερμίδας και πώς να την καταπραΰνετε


Ελένη Τσούτση

27 Οκτωβρίου 2022

Tα 5 σημάδια της ευαίσθητης επιδερμίδας και πώς να την καταπραΰνετε
Getty Images
H ευαίσθητη επιδερμίδα δεν θέλει υπερβολές στην περιποίησή της, αλλά χρειάζεται συνέπεια και τα κατάλληλα προϊόντα

Ρύποι, μικρόβια, βακτήρια, κακό ντεμακιγιάζ, έκθεση στον ήλιο. Όλα αυτά επιβαρύνουν την επιδερμίδα μας καθημερινά. O αριθμός των γυναικών που έχουν ευαίσθητο δέρμα αυξάνεται σημαντικά και οι skincare experts τονίζουν πόσο σημαντικό είναι η ρουτίνα περιποίησης να διαμορφώνεται με βάση τον τύπο της επιδερμίδας τους.

Όποιο τύπο δέρματος και αν έχετε, είμαστε βέβαιοι ότι αναζητάτε πάντα τα κατάλληλα προϊόντα για εσάς. Ειδικά, όμως, αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, το ψάχνετε πολύ περισσότερο. Θέλετε τα συστατικά που θα εφαρμόσετε στο δέρμα σας να μην οδηγήσουν σε εξάρσεις, κοκκινίλες και φαγούρα, αλλά και τη σωστή ρουτίνα ομορφιάς που θα φροντίζει όπως πρέπει το πρόσωπό σας.

Πώς να διακρίνετε τα σημάδια της ευαίσθητης επιδερμίδας

Τραχύτητα

Η τραχύτητα είναι το πιο κοινό σημάδι του ευαίσθητου δέρματος. Μπορεί να έχει τη μορφή κόκκινου εξανθήματος, κόκκινων εξογκωμάτων ή ακόμη και έξαψης. Το τραχύ δέρμα εκδηλώνεται σε πρόσωπο και σώμα και μπορεί να οφείλεται σε ξηροδερμία ή στη συσσώρευση νεκρών κυττάρων στην επιφάνεια του δέρματος. Η τραχύτητα μπορεί να μειωθεί αν επιλέξετε μια κατάλληλη ρουτίνα περιποίησης.

Ερεθισμός

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι ο ερεθισμός αποτελεί ένα σύμπτωμα ευαισθησίας, που μπορεί να προκληθεί από πολλούς παράγοντες. Μάλιστα, αυτό το αίσθημα μπορεί να γίνει πιο έντονο, όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα καθαρισμού που περιέχουν «σκληρά» συστατικά. Μπορεί να ακούγεται ένα «αθώο» σύμπτωμα, αλλά αν δεν προσέξετε τότε μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερο ερεθισμό, ακόμη και μόλυνση.

Jenny.Gr

Διαταραγμένος δερματικός φραγμός

Ο ρόλος του δερματικού φραγμού είναι να στέκεται φρουρός ανάμεσα σ’ εμάς και τον έξω κόσμο. Ονομάζεται δερμιδικός φραγμός, καθώς διατηρεί το δέρμα μας υγιές και προστατευμένο. Μερικές φορές, όμως, διαταράσσεται και πρέπει να τον επαναφέρουμε στη σωστή του λειτουργία. Αρκεί να κατανοήσουμε πόσες δερματικές παθήσεις συνδέονται άμεσα με τη διαταραχή του για να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία του. Αφυδάτωση, ξηρότητα, ερυθρότητα, δερματίτιδα κ.α. Η λύση είναι τα συστατικά που προστατεύουν και ενδυναμώνουν τον φραγμό, επιτρέποντας στην επιδερμίδα να ανανεώνεται.

Ξηρότητα

Το ξηρό και το ευαίσθητο δέρμα, συνήθως «πάνε μαζί». Ο καιρός και οι αλλαγές της θερμοκρασίας επηρεάζουν την επιδερμίδα και δημιουργούν το αίσθημα ξηρότητας. Πιθανότατα θα νιώθετε ότι το δέρμα σας είναι ξηρό και «σφιχτό», όταν εκτίθεστε στον αέρα και στο κρύο. Η χρήση μιας απαλής ενυδατικής κρέμας μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμησή της ενοχλητικής ξηρότητας.

Αίσθημα τραβήγματος

Είτε πρόκειται για καθαριστικό, ενυδατικό προϊόν, foundation ή αντηλιακό, το δέρμα σας αντιδρά, και όχι με καλό τρόπο. Όσοι έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα τείνουν να έχουν πιο λεπτό φραγμό δέρματος, επιτρέποντας στα συστατικά των προϊόντων περιποίησης να αφήσουν μια αίσθηση τσιμπήματος και καύσου. Καλό είναι να μην «υπερφορτώνετε» το ευαίσθητο δέρμα με σκληρά συστατικά, επιλέξτε απαλά, υποαλλεργικά προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για το ευαίσθητο δέρμα.

Το συμπέρασμα είναι ένα: το ευαίσθητο δέρμα απαιτεί ειδική φροντίδα

Η skincare σειρά της Cetaphil είναι απόλυτος σύμμαχος κάθε ευαίσθητης επιδερμίδας, αφού δρα αποτελεσματικά ενάντια και στα πέντε σημάδια.

Τα βήματα - κλειδιά για λεία και απαλή επιδερμίδα

1. Απαλός καθαρισμός

O απαλός καθαρισμός είναι το Α και το Ω για την αντιμετώπιση της ευαίσθητης επιδερμίδας. Θα χρειαστεί να αναβαθμίσετε το καθαριστικό προσώπου σας με την απαλή καθαριστική λοσιόν της Cetaphil, η οποία απομακρύνει όλους τους ρύπους καθώς και το μακιγιάζ, χωρίς να περιέχει σαπούνι και άρωμα στη σύνθεσή της. Διατηρεί ουδέτερο το pH της επιδερμίδας, ενώ καταπραΰνει και αναπληρώνει την ενυδάτωση του δέρματος. Συνιστάται για τον καθημερινό καθαρισμό και προτείνεται να γίνεται χρήση δύο φορές την ημέρα (πρωί και βράδυ). Αξίζει να σημειώσουμε ότι προτείνεται και σαν συμπληρωματική αντιμετώπιση στις ξηραντικές τοπικές ή συστηματικές αγωγές κατά της ακμής.

Jenny.Gr

Η απαλή καθαριστική λοσιόν της Cetaphil προστατεύει το δέρμα κατά τη διάρκεια του καθημερινού καθαρισμού, βοηθώντας να διατηρηθεί η αναγκαία ενυδάτωση. Plus, έχει ειδική σύνθεση που σέβεται το φυσικό φραγμό του δέρματος και καθαρίζει βαθιά τους πόρους της επιδερμίδας.

2. Βαθιά ενυδάτωση

Πίσω από μία λαμπερή επιδερμίδα κρύβεται πάντα η σωστή ενυδάτωση, καθώς η σωστή ενυδάτωση συμβάλει στη διατήρηση των επιπέδων υγρασίας της επιδερμίδας. Η ενυδατική λοσιόν σώματος Cetaphil προσφέρει ενυδάτωση που διαρκεί έως και 4 ημέρες, ενισχύοντας έτσι τη λειτουργία του δερματικού φραγμού.

Έχει μη λιπαρή σύνθεση, απορροφάται γρήγορα ενώ αφήνει μία ευχάριστη αίσθηση απαλότητας στο δέρμα. Δεν περιέχει άρωμα και λανολίνη, κάτι που σημαίνει ότι δεν «βαραίνει» την επιδερμίδα, αφήνοντάς την να αναπνέει. Η ανάγκη της ευαίσθητης επιδερμίδας μας για σωστή θρέψη, αλλά και για την απαραίτητη υγρασία, ώστε να διατηρήσει την ελαστικότητα της και τη λάμψη της είναι καθημερινή.

Jenny.Gr

Extra tip: Εφαρμόστε την ενυδατική λοσιόν σώματος της Cetaphil σε στεγνό δέρμα. Η ενυδατική κρέμα είναι ακόμη πιο αποτελεσματική, όταν εφαρμόζεται σε νωπό δέρμα, καθώς η υγρασία χαρίζει μεγαλύτερης διάρκεια αποτέλεσμα και καλύτερη απορροφητικότητα.

Νιώστε και πάλι άνετα με την επιδερμίδα σας με τα προϊόντα Cetaphil. Αγαπήστε το δέρμα σας και πείτε «αντίο» στην ευαισθησία και στους ερεθισμούς αποτελεσματικά!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.