ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Ρετινόλη realness: Τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα που εξαφανίζουν τις λεπτές γραμμές


Ελένη Τσούτση

17 Οκτωβρίου 2022

Ρετινόλη realness: Τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα που εξαφανίζουν τις λεπτές γραμμές
H ρετινόλη είναι το μοναδικό συστατικό που μπορεί να περιορίσει ή και να εξαλείψει τα πρώτα σημάδια γήρανσης στην επιδερμίδα

Η ρετινόλη αναμφίβολα είναι ένα πολυσυζητημένο συστατικό στο χώρο της ομορφιάς καθώς συνδέεται με την αντιγήρανση. Οι skincare experts επισημαίνουν ότι είναι ιδιαίτερα επιδραστική και μάλιστα μια από τις κορυφαίες προτάσεις τόσο για την αντιμετώπιση των ρυτίδων όσο και για τις λεπτές γραμμές.

Οι δράσεις της ρετινόλης δεν περιορίζονται μόνο στην αντιγήρανση αλλά μπορεί να φανεί εξίσου αποτελεσματική για τα σπυράκια, καθώς ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος και αποτρέπει τη συμφόρηση των πόρων. Παράλληλα καταπολεμά και το θαμπό δέρμα επαναφέροντας την λάμψη σε όλο το πρόσωπο.

Ήρθε η ώρα να μάθουμε περισσότερα για τη ρετινόλη, το απόλυτο αντιγηραντικό συστατικό. Κρατήστε σημειώσεις.

Η ρετινόλη αποτελεί παράγωγο της βιταμίνης Α, που χρησιμοποιείται για την αντιγήρανση και βρίσκεται σε πολλά sincare προϊόντα. Μάλιστα, έχει τη δυνατότητα να διεγείρει τον μεταβολισμό των κυττάρων του δέρματος και να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου. Ακόμη, μπορεί να απορροφηθεί από την επιδερμίδα και όταν συνδυαστεί με ορισμένα ένζυμα, μετατρέπεται σε τρετινοΐνη , δηλαδή ρετινοϊκό οξύ.

Jenny.Gr

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, οι περισσότερες γυναίκες επωφελούνται από την έναρξη μιας θεραπείας με ρετινόλη περίπου από τα 20 τους. Ακόμη, εάν κάποια έχει ευαίσθητο δέρμα, η ρετινόλη είναι ένα καλό συστατικό για να αποφευχθούν τα σημάδια γήρανσης. Η συστηματική χρήση μπορεί να περιορίσει τόσο τις δυσχρωμίες όσο και να χαρίσει λεία όψη στην επιδερμίδα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη ρετινόλη στην skincare routine σας:

  • Πλένετε σχολαστικά το πρόσωπό σας.

  • Το στεγνώνετε καλά με μια πετσέτα.
  • Εφαρμόζετε τη ρετινόλη σε όλο το πρόσωπο και μισή ώρα μετά φοράτε και την ενυδατική σας κρέμα. Προσέξτε να αποφύγετε την περιοχή των ματιών, εκτός κι αν πρόκειται για ειδικό προϊόν.

O τέλειος skincare συνδυασμός:

  • Tο πρωί να χρησιμοποιείτε βιταμίνη C μαζί με ένα αντηλιακό υψηλού δείκτη προστασίας.

  • Tο βράδυ πριν πάτε για ύπνο να χρησιμοποιείτε τη ρετινόλη (βιταμίνη Α).

Βρείτε στην παρακάτω gallery τα καλύτερα skincare προϊόντα με ρετινόλη:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.