ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Οι δερματολόγοι συμφωνούν: Αυτή είναι η απόλυτη ρουτίνα για τον χειμώνα


Ελένη Τσούτση

7 Νοεμβρίου 2022

Οι δερματολόγοι συμφωνούν: Αυτή είναι η απόλυτη ρουτίνα για τον χειμώνα
Θέλετε να αλλάξετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας εν όψει του χειμώνα που έρχεται; Οι ειδικοί έχουν τις καλύτερες συμβουλές για εσάς

Αν νιώθετε ότι κάθε φορά που πλησιάζει ο χειμώνας, το δέρμα σας καταπονείται από τον κρύο καιρό και τις έντονες εναλλαγές της θερμοκρασίας, είστε στο σωστό άρθρο. Το ξηρό, ερεθισμένο δέρμα που είναι πιο επιρρεπές σε ξεσπάσματα χρειάζεται τη κατάλληλη ρουτίνα για να επανέλθει και να ανακτήσει τη χαμένη του λάμψη! Πώς μπορείτε λοιπόν να καταπολεμάτε τις εποχιακές διακυμάνσεις του δέρματος;

Το πρώτο βήμα είναι να ανανεώσετε τη χειμερινή ρουτίνα περιποίησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξετε όλα τα skincare προϊόντα που έχετε ήδη στο ντουλάπι σας αλλά απλώς να κάνετε μικρές τροποποιήσεις, ώστε να βοηθήσετε στην ενίσχυση της φυσικής προστασίας του δέρματός, αφήνοντας το υγιή ενόψει του χειμώνα.

Ποια συστατικά πρέπει να βάλετε στη ζωή σας;

Το να βλέπετε τα συστατικά σε κάθε προϊόν μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε αν είναι πραγματικά κατάλληλο τόσο για τον τύπο του δέρματός σας όσο και για την εποχή που το χρησιμοποιείτε.

«Τα συστατικά που θέλει το δέρμα σας το χειμώνα περιλαμβάνουν θρεπτικά ωμέγα 3 και 6, κεραμίδια, τριανταφυλλιά και σκουαλένιο», αναφέρει ο Mark Curry, συνιδρυτής τηςThe Inkey List. Αλλά δεν χρειάζεστε πτυχίο χημείας για να καταλάβετε ποια προϊόντα χειμερινής περιποίησης είναι κατάλληλα για εσάς.

«Εστιάστε στην πρόληψη της αφυδάτωσης», λέει η δερματολόγος Dr Justine Kluk. «Μπορείτε να το κάνετε αυτό απλά χρησιμοποιώντας ένα ήπιο καθαριστικό, έναν ενυδατικό ορό και στη συνέχεια εφαρμόζοντας συχνά μια ενυδατική κρέμα».

Jenny.Gr

Γιατί έχετε κηλίδες στο σαγόνι το χειμώνα;

«Πολλές γυναίκες παρουσιάζουν ακμή γύρω από το σαγόνι και το λαιμό κατά τους χειμερινούς μήνες», λέει η Pamela Marshall, αισθητικός. «Αυτό συνήθως οφείλεται σε βρώμικα φουλάρια και σε γιακάδες που αγγίζουν συνεχώς το πρόσωπό μας. Βεβαιωθείτε ότι τα καθαρίζετε τακτικά. Αν δείτε μακιγιάζ γύρω από τον γιακά του jacket σας, καλό είναι να καθαριστεί.»

To σωστό skincare για τον χειμώνα

Ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σας, ζητήσαμε από τους ειδικούς να μας προτείνουν τα απαραίτητα προϊόντα χειμερινής περιποίησης της επιδερμίδας που θα μας βοηθήσουν να προστατέψουμε και να θρέψουμε το δέρμα μας, όλο το χειμώνα. Εννοείται ότι ξεκινάτε με έναν σωστό καθαρισμό του προσώπου μας το πρωί. Τα βακτήρια και τα μικρόβια που «φώλιασαν» στο πρόσωπό μας κατά τη διάρκεια της νύχτας, από τα μαλλιά σας ή το μαξιλάρι πρέπει να φύγουν Ένα καλό καθαριστικό λοιπόν θα δημιουργήσει τη βάση για να απορροφηθούν τα υπόλοιπα skincare προϊόντα.

Σειρά έχει η ενυδάτωση με την κρέμα που έχουμε επιλέξει (σύμφωνα πάντα με τον τύπο της επιδερμίδας μας) πρέπει να εντάξουμε και μάσκες βαθιάς ενυδάτωσης, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Πολύ χρηστικές είναι οι μάσκες που έχουν διαποτισμένο το προϊόν σε ύφασμα γιατί είναι πρακτικές και καλύπτουν καλά όλο το πρόσωπο.

Ακόμη, επειδή το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι πιο ευαίσθητο από το υπόλοιπο πρόσωπο, απαιτείται η χρήση εξειδικευμένου προϊόντος. Και πάλι, επιλέγουμε με βάση τον τύπο του δέρματός μας. Το serum έχει εξίσου σημαντική θέση στη ρουτίνα μας το χειμώνα καθώς καταπολεμά τη ξηρότητα και τη θαμπάδα.

Το τελευταίο και το πλέον απαραίτητο βήμα είναι να φορέσουμε το αντηλιακό μας ώστε να προστατεύουμε το δέρμα μας από τις «κρυφές» ακτίνες του ήλιου. Φυσικά, αν επιθυμείτε κάλυψη τότε επενδύστε σε μια αντηλιακή με χρώμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.