ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Αυτά είναι τα skincare tips για τον χειμώνα που πρέπει να ακολουθήσεις τώρα


Ελένη Τσούτση

5 Ιανουαρίου 2023

Αυτά είναι τα skincare tips για τον χειμώνα που πρέπει να ακολουθήσεις τώρα
Pexels
Θέλετε να βελτιώσετε τη χειμερινή σας ρουτίνα περιποίησης; Λοιπόν, υπάρχουν πολλές αλλαγές που πρέπει να κάνετε και δεν έχετε παρά να τις μάθετε και φυσικά να τις εφαρμόσετε

Μπορεί το αγαπημένο σας λάδι προσώπου ή ενυδατική κρέμα να φαίνονται ως η μόνη λύση, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορείτε και πρέπει να κάνετε για να καταπολεμήσετε το ξηρό και θαμπό δέρμα.

Αν λοιπόν δεν θέλετε να αφήσετε το δέρμα σας να υποφέρει λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας φέτος, διαβάστε τους παρακάτω κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε για τη χειμερινή φροντίδα του δέρματος, σύμφωνα με τους ειδικούς.

1. Ενισχύστε τον φραγμό του δέρματος σας

«Καθώς μπαίνουμε στον χειμώνα, το δέρμα μας εκτίθεται στις αλλαγές της θερμοκρασίας και της υγρασίας, καθώς και στον άνεμο και τη βροχή, που μπορεί να ασκήσουν πίεση στο ευαίσθητο δέρμα . Είναι η τέλεια στιγμή για να αναθεωρήσετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας για να καταπολεμήσετε το περιβαλλοντικό στρες», λέει η σύμβουλος δερματολόγος Thivi Maruthappu, στο Glamour.

Οι βασικοί δείκτες της διαταραχής του δερματικού φραγμού είναι το σφιχτό, ερεθισμένο, με φαγούρα και αφυδατωμένο δέρμα. Ο δερματικός μας φραγμός υπόκειται σε διαταραχή - η υπερβολική χρήση προϊόντων περιποίησης και οι εξωτερικοί παράγοντες όπως η ρύπανση μπορεί να τον επηρεάσουν - αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τον φροντίζουμε τον χειμώνα.

Αναζητήστε προϊόντα περιποίησης που περιέχουν συστατικά όπως η νιασιναμίδη, η οποία «αυξάνει την παραγωγή κεραμιδίων στο δέρμα, είναι αντιφλεγμονώδης και καταπολεμά την ανομοιόμορφη μελάγχρωση», εξηγεί ο Maruthappu, καθώς και τα ίδια τα κεραμίδια, τα λιπίδια και πιο πλούσιες κρέμες που κλειδώνουν την υγρασία.

CeraVe Hyaluronic Acid Serum

Jenny.Gr

2. Ενισχύστε την βραδινή σας ρουτίνα

To βράδυ που το δέρμα μας μπαίνει σε λειτουργία αποκατάστασης, επομένως είναι σημαντικό να ελέγξετε τη βραδινή ρουτίνα περιποίησης. Οι ειδικοί συνιστούν τον καθαρισμό με ένα μη ξηραντικό όξινο καθαριστικό - «αναζητήστε πολυυδροξυοξέα (PHAs), καθώς και συγγενείς των άλφα υδροξυοξέων (AHA)», και στη συνέχεια να ακολουθήσετε ένα ενεργό προϊόν.

Μπορείτε να εναλλάσσετε τη ρετινόλη με πεπτίδια, τα οποία είναι το δεύτερο πιο αποδεδειγμένο συστατικό όσον αφορά την υγεία και την αναγέννηση του δέρματος. Στη συνέχεια, εφαρμόστε έναν ενυδατικό ορό πλούσιο σε κεραμίδια για να σφραγίσει τα ενεργά συστατικά και να προστατεύσει την επιδερμίδα.

A-Passioni Retinol Cream, Drunk Elephant

Jenny.Gr

3. Μην κάνετε υπερβολική απολέπιση

Όταν οι έντονοι πόροι σας χτυπούν τη πόρτα, μερικές φορές φαίνεται ότι η μόνη λύση είναι να τους αφαιρέσετε. Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να βλάψει περαιτέρω τον φραγμό του δέρματος, οδηγώντας σε περισσότερα δερματικά προβλήματα.

Οι δερματολόγοι τονίζουν πώς καλό είναι να περιορίσετε την απολέπιση σε μία ή δύο φορές την εβδομάδα και να αποφύγετε να συνδυάζετε φυσικά απολεπιστικά, όπως scrubs με κόκκους, χημικά απολεπιστικά, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ερυθρότητα– ιδιαίτερα εάν χρησιμοποιείτε και προϊόν ρετινοειδούς. Το μυστικό; Μην το παρακάνετε με την απολέπιση.

Frezyderm Facial Scrub Gel Kαθαρισμού & Απολέπισης Για πρόσωπο & λαιμό

Jenny.Gr

4. Επενδύστε σε έναν αφυγραντήρα

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για το δέρμα μας τον χειμώνα είναι οι συνεχείς αλλαγές της θερμοκρασίας. Η μετάβαση από τη ζέστη στο κρύο προκαλεί «ζημιές» στο δέρμα μας. Το να περνάτε περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι με λιγότερο καθαρό αέρα και αυτό μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα.

Όταν ολοκληρώσετε την περιποίηση και κοιμάστε τα προϊόντα δουλεύουν ακούραστα όλο το βράδυ. Όμως, υπάρχει κάτι που μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα και αυτό είναι η ποιότητα του αέρα.

Ο αέρας στο υπνοδωμάτιο είναι πολύ ξηρός, μπορεί να «τραβήξει» και την υγρασία από την επιδερμίδα. Έτσι, όλη η δουλειά των skincare προϊόντων πάει χαμένη. Η λύση ακούει στο όνομα: αφυγραντήρας. O ύπνος με έναν αφυγραντήρα μπορεί να ωφελήσει την επιδερμίδα βοηθώντας να διατηρηθεί σε ισορροπία το φράγμα υγρασίας της.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.