ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Θέλεις νεανικό δέρμα; Τα 7 αντηλιακά πόλης για να επενδύσεις τώρα


Ελένη Τσούτση

16 Ιανουαρίου 2023

Θέλεις νεανικό δέρμα; Τα 7 αντηλιακά πόλης για να επενδύσεις τώρα
Pexels
Το αντηλιακό έχουμε ξεκαθαρίσει ότι είναι το must –have προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από το νεσεσέρ σας όλο τον χρόνο

Το έχουμε γράψει πολλές φορές: το να φοράτε αντηλιακό κάθε μέρα (ναι, ακόμη και το χειμώνα) είναι το κλειδί για ένα υγιές και λαμπερό δέρμα. Η εύρεση του κατάλληλου SPF για το πρόσωπο είναι το κλειδί για τον αποκλεισμό των βλαβερών επιπτώσεων των ακτίνων UVA και UVB του ήλιου, οι οποίες καταστρέφουν την υγεία του δέρματός μας και των κυττάρων του και οδηγούν σε μειωμένο κολλαγόνο και ελαστικότητα, λεπτές γραμμές, μελάγχρωση αλλά και αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του δέρματος.

Σήμερα οι φόρμουλες είναι πολύ βελτιωμένες και κατασκευάζονται με πρωτοποριακή τεχνολογία. Η εφαρμογή του αντηλιακού το πρωί είναι ένα βήμα που πρέπει να το εντάξετε, αν θέλετε να αποφύγετε τις δυσχρωμίες, τις πανάδας αλλά και τα σημάδια γήρανσης. Αναζητήστε φόρμουλες που έχουν προστασία τόσο από τις ακτίνες UVA όσο και από τις ακτίνες UVB, με ελάχιστο SPF 30 και μια φόρμουλα που ταιριάζει στις ανάγκες του δέρματός σας.

Είναι το SPF 50 καλύτερο από το 30 για το πρόσωπο;

«Είμαι βαθιά υπέρ του SPF50. Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι μια γνωστή οντότητα που όχι μόνο προκαλεί πρόωρη γήρανση, αλλά και καρκίνο, και είναι και τα δύο αποδεδειγμένα χωρίς αμφιβολία. Και τα δύο αυτά πράγματα μπορούν να προληφθούν», αναφέρει ο δερματολόγος Dr Bunting στη British Vogue. Όχι μόνο το SPF50 προσφέρει 95% προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία σε αντίθεση με το 93 % του SPF30 (διαφορά δύο τοις εκατό που, με την πάροδο του χρόνου, αυξάνεται).

Κάτι ακόμη που πρέπει να λάβετε υπόψη σας στην επιλογή του αντηλιακού είναι το πόσο φιλικό προς το περιβάλλον είναι. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι ορισμένα συστατικά του αντηλιακού βλάπτουν τους ωκεανούς μας.

Jenny.Gr

Οι κύριες χημικές ουσίες που πρέπει να προσέξετε είναι η οξυβενζόνη και η οκτινοξάτη, τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως σε αντηλιακά για την απορρόφηση της υπεριώδους ακτινοβολίας. «Έχουμε αποδείξει ότι η οξυβενζόνη, η οκτινοξάτη και η ενζακαμίνη προκάλεσαν πλήρη λεύκανση των κοραλλιών ακόμη και σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις», τονίζει ο καθηγητής Corinaldesi. Το οκτοκρυλένιο είναι μια άλλη χημική ουσία που είναι δυνητικά επιβλαβής για τη θαλάσσια ζωή. Θα προτείναμε λοιπόν να επιλέξετε ένα αντηλιακό που σέβεται τόσο το περιβάλλον όσο και την επιδερμίδα σας.

Για να σας βοηθήσουμε να βρείτε την κατάλληλη φόρμουλα, συγκεντρώσαμε τα καλύτερα αντηλιακά πόλης που θα προστατέψουν το δέρμα σας και τον χειμώνα:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.