ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Skincare Resolutions: Οι 6 χρυσές συμβουλές που δίνουν οι δερματολόγοι και σε αφορούν


Ελένη Τσούτση

17 Ιανουαρίου 2023

Skincare Resolutions: Οι 6 χρυσές συμβουλές που δίνουν οι δερματολόγοι και σε αφορούν
Pexels
Δείτε τα tips που μας δίνουν οι δερματολόγοι για super λαμπερό δέρμα όλες τις εποχές

Στην αρχή κάθε έτους, όλοι μας βάζουμε νέους στόχους (και πολύ καλά κάνουμε). Ήρθε η στιγμή να βάλουμε και νέους skincare στόχους με τη βοήθεια των ειδικών. Η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας που ακολουθείτε μέχρι τώρα (που ελπίζουμε να ακολουθείτε δηλαδή) ίσως χρειάζεται update ή αναπροσαρμογή.

Αν θέλετε λοιπόν να επανεκκινήσετε και να ανανεώσετε τη ρουτίνα σας, δεν έχετε παρά να διαβάσετε τις χρυσές συμβουλές που μας δίνουν οι δερματολόγοι.

1. Εστιάστε στην ενυδάτωση

H ενυδάτωση είναι το Α και το Ω για να αποκτήσουμε ένα όμορφο και λαμπερό δέρμα. Οι περισσότερες γυναίκες όμως ενυδατώσουμε την επιδερμίδα μας χρησιμοποιώντας μια ενυδατική κρέμα μη γνωρίζοντας όμως την σωστή τεχνική. Εφαρμόζουμε πάντα τα προϊόντα φροντίδας της επιδερμίδας από το πιο λεπτόρρευστο προς το πιο παχύρρευστο. Δηλαδή, η σειρά εφαρμογής είναι πρώτα το πλύσιμο του προσώπου, η τόνωση, το serum και μετά η ενυδατική κρέμα προσώπου.

2. Μην πέσετε θύματα των τάσεων του TikTok

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το δέρμα του καθενός είναι διαφορετικό και η συχνή αλλαγή της ρουτίνας μπορεί να είναι δύσκολη για τον φραγμό. Τα προϊόντα και οι τάσεις του TikTok ενθαρρύνουν επίσης την υπερβολική κατανάλωση προϊόντων που απλά δεν χρειαζόμαστε! Τόσο απλό αλλά και τόσο δύσκολο στην εφαρμογή όταν παιρνάμε τόσες ώρες βλέποντας videos στην πλάτφόρμα.

Jenny.Gr

3. Κλείστε την ημέρα σας με skincare

«Η συνέπεια στην περιποίηση της επιδερμίδας είναι το κλειδί και τα περισσότερα προϊόντα δεν θα σας δώσουν αποτελέσματα από τη μια μέρα στην άλλη», λέει ο Felton στο Grazia. "Συνιστώ να σκέφτεστε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας όπως τα βιβλία σας, πώς ξυπνάτε και πώς χαλαρώνετε. Αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για να κάνετε check-in με το δέρμα σας και να συντονιστείτε με τα συστατικά που ζητάει εκείνη την ημέρα.»

4. Κάντε απολέπιση

«Καθώς μεγαλώνω, ο κύκλος εργασιών των κυττάρων του δέρματός μου επιβραδύνεται, κάνοντας το δέρμα μου να φαίνεται νωθρό», αναφέρει η Emma Coleman (δερματολόγος) στο Grazia. «Για να το καταπολεμήσω, κάνω απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα, αλλά τώρα χρειάζομαι λίγη περισσότερη βοήθεια. Ένα μηνιαίο πίλινγκ θα είναι πιο αποτελεσματικό στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων , αφήνοντάς με πιο λαμπερό, πιο νεανικό δέρμα ».

Jenny.Gr
Pexels

5. Περιποίηση σώματος = περιποίηση δέρματος

Να θυμάστε ότι το πρόσωπο και το σώμα έχει παρόμοιες ανάγκες. Χρειάζονται καθαρισμό, ενυδάτωση και στοχευμένη φροντίδα όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως είναι η αφυδάτωση και η ξηρότητα.

6. Να είστε ρεαλιστές

Ξεκινήστε αργά και δημιουργήστε τη ρουτίνα σας έτσι ώστε να είναι κάτι στο οποίο θα τηρήσετε πραγματικά. Αν δεν είστε ο τύπος του ατόμου που πρόκειται να κάνει μάσκα την Κυριακή, μην επενδύσετε στη μάσκα. Αν δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ορισμένα προϊόντα μην μπείτε στη διαδικασία να τα αγοράσετε. Καλό θα είναι να θέσετε πραγματικούς στόχους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.