ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Scandi Beauty: Τα μυστικά ομορφιάς των Σκανδιναβών υπόσχονται τέλεια επιδερμίδα


Ελένη Τσούτση

27 Ιανουαρίου 2023

Scandi Beauty: Τα μυστικά ομορφιάς των Σκανδιναβών υπόσχονται τέλεια επιδερμίδα
Instagram/@ matildadjerf
Το Scandi Beauty είναι ένας νέος όρος που θα βλέπουμε όλο και πιο συχνά

Μέχρι τώρα, πιθανότατα να έχετε κουραστεί να διαβάζετε παντού για τα μυστικά ομορφιάς των Γαλλίδων, εμείς όμως θα κάνουμε μια στροφή και ασχοληθούμε σήμερα με την σκανδιναβική ομορφιά. Τα Scandi girls ανοίγουν τον δρόμο για μια πιο φυσική ομορφιά με μινιμαλιστική διάθεση.

Με λίγα λόγια, η σκανδιναβική ομορφιά, ή S-beauty, πιστεύει στο μότο «Less is more». Μάλιστα, ο ιδρυτής της σουηδικής μάρκας Verso, Lars Fredriksson, ανέφερε στο «Refinery 29»: "Οι περισσότερες Σκανδιναβές εφαρμόζουν ελάχιστα προϊόντα και αυτό είναι όλο. Κατά τη γνώμη μου, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ένα ή δύο προϊόντα το πρωί και ένα ή δύο προϊόντα το βράδυ για που ταιριάζουν στο δέρμα σας».

Αν και είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι μόνο λίγα προϊόντα μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στο δέρμα, οι Σκανδιναβές επιλέγουν τη συγκεκριμένη φιλοσοφία που όπως φαίνεται λειτουργεί.

Ποια είναι λοιπόν τα βασικά μυστικά ομορφιάς που ακολουθούν οι Σκανδιναβές;

1. Επιλέγουν το κρύο νερό

Όταν σκέφτεστε τις Σκανδιναβικές χώρες, πιθανότατα, αμέσως σκέφτεστε υπαίθρια ιαματικά λουτρά μέσα στον πάγο. Ένας λόγος για τον οποίο το S-beauty είναι τόσο επιτυχημένο είναι γιατί χρησιμοποιούν το κρύο νερό προς όφελός τους. Αν και το ζεστό νερό κάνει πολύ καλή δουλειά στο άνοιγμα των πόρων και βοηθά τα προϊόντα σας να φτάσουν στα βάθη των ωοθυλακίων, οι Σκανδιναβές ορκίζονται στο κρύο νερό.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από την εφαρμογή παγωμένου νερού στο δέρμα: μειώνει τη φλεγμονή, μειώνει το πρήξιμο, βελτιώνει την εμφάνιση του τόνου του δέρματος, ελαχιστοποιεί την εμφάνιση μεγέθυνσης πόρους και βελτιώνει τις επιφανειακές ρυτίδες. Παρόλο που δεν ακούγεται τόσο εύκολο, η χρήση κρύου νερού στο δέρμα έχει πολλαπλά οφέλη.

2. Το κλείδι είναι η ενυδάτωση

Το κλίμα στις σκανδιναβικές χώρες είναι ψυχρό και κρύο. Γι’αυτό το λόγο οι Σκανδιναβές πρέπει να διατηρούν συνεχώς την επιδερμίδα τους καλά ενυδατωμένη. Λόγω του ξηρού καιρού της περιοχής, το S-beauty περιστρέφεται γύρω από το να διατηρεί το δέρμα αρκετά ενυδατωμένο ώστε να εξουδετερώνει την ξηρότητα.

Πολλές Σκανδιναβικές μάρκες θα περιλαμβάνουν συστατικά γνωστά για τις εξαιρετικά ενυδατικές τους ιδιότητες. Οι Σκανδιναβές δεν χρησιμοποιούν πολλά προϊόντα αλλά επιλέγουν τα προϊόντα αυτά να έχουν συγκεκριμένα συστατικά υψηλής ενυδάτωσης. Δεδομένου ότι τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας τους συνήθως παίζουν πολλαπλούς ρόλους, εάν ένα προϊόν δεν έχει ενυδατική ιδιότητα ή συστατικό, δεν βρίσκεται στο beauty οπλοστάσιό τους.

3. Τα φυσικά συστατικά είναι πάντα καλύτερα

Ένας παράγοντας που κάνει το S-beauty διαφορετικό είναι η εξάρτησή του από φυσικά συστατικά. Θέλετε να προσέχετε τα συστατικά που μπορούν να σας προσφέρουν επιπλέον βιταμίνες και ωμέγα. Σύμφωνα με την Daily Scandinavian, πρόσθετα όπως το έλαιο cloudberry είναι δημοφιλή λόγω των υψηλών ποσοτήτων βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών που βοηθούν στη διατήρηση του δερματικού φραγμού.

Η Daily Scandinavian αναφέρει επίσης ότι τα προϊόντα που περιέχουν έλαια ωμέγα είναι τα αγαπημένα τους επειδή μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος αλλά και στην προστασία από περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Μια καλή συμβουλή για να βρείτε πιο καθαρές φόρμουλες προϊόντων, όπως τα scandi girls, είναι να κοιτάξετε τη λίστα συστατικών. Ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνετε κάθε λέξη, όσο πιο λίγα συστατικά βλέπετε στην ετικέτα τόσο καλύτερο θα είναι το προϊόν για την επιδερμίδα σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.