ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να αντιμετωπίσετε τις ρυτίδες στο λαιμό, σύμφωνα με τους ειδικούς


Ελένη Τσούτση

9 Φεβρουαρίου 2023

Πώς να αντιμετωπίσετε τις ρυτίδες στο λαιμό, σύμφωνα με τους ειδικούς
Instagram/@ milenacappetta1963
Δείτε πώς θα μειώσετε τις ρυτίδες στο λαιμό σας με τα κατάλληλα skincare προϊόντα

Μπορεί να αποτελεί έκπληξη για κάποιες ότι οι ρυτίδες του λαιμού μπορεί να εμφανιστούν πριν από τις ρυτίδες του προσώπου. «Ο λαιμός τείνει να γερνάει πιο γρήγορα από το πρόσωπό μας επειδή είναι πιο λεπτός. Ως εκ τούτου, η φυσική απώλεια κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση, και σχηματισμό ρυτίδων πιο εύκολα», τονίζει η δερματολόγος Caroline Robinson. Ακόμη, προσθέτει ότι η συνεχής κίνηση του λαιμού ενισχύει ακόμη περισσότερο τη διαδικασία γήρανσης.

Αν και η εμφάνιση των ρυτίδων στο λαιμό είναι απολύτως φυσιολογική, οι skincare experts επισημαίνουν ότι υπάρχουν τρόποι για να τις μειώσετε ή να κάνετε πρόληψη. «Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε τις ρυτίδες στον λαιμό είναι ένα συστηματικό skincare , που περιλαμβάνει αντηλιακό τουλάχιστον 30 SPF, ενυδάτωση και ισορροπημένη διατροφή», συμβουλεύει ο δερματολόγος Savetsky στη Vogue UK, ο οποίος σημειώνει ότι ακόμη και η έκθεσή μας στην μπλε ακτινοβολία του κινητού μας ενισχύει τα σημάδια γήρανσης αν δεν έχουμε λάβει τα μέτρα μας.

Jenny.Gr
Pexels

Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να ενισχύσετε τις θεραπείες του προσώπου σας στον λαιμό σας. «Οι αρχές της θεραπείας για το λαιμό και το ντεκολτέ είναι οι ίδιες με αυτές του προσώπου, καθώς οι στόχοι είναι η προστασία, η πρόληψη, η αποκατάσταση και η αποκατάσταση», λέει ο γιατρός Garshick. «Αυτό σημαίνει τουλάχιστον να ενσωματώνετε μια ενυδατική κρέμα και ένα αντηλιακό για το λαιμό σας, καθώς και άλλα συστατικά όπως αντιοξειδωτικά, ρετινόλη, πεπτίδια και αυξητικούς παράγοντες».

Ωστόσο, τονίζει μια σημαντική προειδοποίηση: «Το δέρμα του λαιμού είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, επομένως δεν θα χρησιμοποιούσα σκληρά οξέα όπως AHA ή BHAs ή ακόμα και ένα ισχυρό ρετινοειδή στον λαιμό χωρίς να το δοκιμάσω πρώτα».