ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Στο TikTok όλοι μιλούν για τη βιταμίνη Ε - και όχι άδικα


Ελένη Τσούτση

9 Φεβρουαρίου 2023

Στο TikTok όλοι μιλούν για τη βιταμίνη Ε - και όχι άδικα
Pexels
Μήπως είναι η στιγμή να τη βάλετε και εσείς στο καθημερινό σας skincare;

Πολλές φορές ακούμε και διαβάζουμε για το πόσο σημαντικά είναι ορισμένες βιταμίνες στην περιποίηση της επιδερμίδας αλλά ίσως δεν αφιερώνουμε τόσο χρόνο για να ανακαλύψουμε ποια προϊόντα περιέχουν αυτές τις ευεργετικές βιταμίνες. Σήμερα θα κάνουμε focus στις θαυματουργές ιδιότητες της βιταμίνης E καθώς μπορεί να μεταμορφώσει ολοκληρωτικά την επιδερμίδα και να της χαρίσει ένα υπέροχο αποτέλεσμα που όλες μας επιθυμούμε. Το inspo έρχεται (και πάλι) από τον μαγικό κόσμο του TikTok που τελευταία έχει αγαπήσει ιδιαίτερα τη βιταμίνη Ε.

Το αντιοξειδωτικό αυτό συστατικό βρίσκεται στα περισσότερα serums, σε ενυδατικές κρέμες αλλά υπάρχει και σε κάψουλες. Εμείς συγκεντρώσαμε τους κύριους λόγους που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε άμεσα τη βιταμίνη Ε.

Χαρίζει ενυδάτωση σε βάθος

Η βιταμίνη Ε βοηθά το δέρμα να μείνει ενυδατωμένο μειώνοντας την ξηρότητα και την αφυδάτωση. Είναι από τα πλέον ισχυρά αντιοξειδωτικά που απαλύνει το δέρμα και εμποδίζει την απώλεια νερού μέσω της επιδερμίδας, καταπολεμώντας την ξηρότητα, παράλληλα σταθεροποιείται στο νερό κι έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα μέσα στα προϊόντα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να προτιμάτε προϊόντα που έχουν ως συστατικό τη βιταμίνη Ε και θα νιώσετε τη διαφορά στο δέρμα σας.

@sashanawali Way to get that Glass Skin Face 🤩🤩 #vitaminE #glassskin #skincare ♬ original sound - heyy

Μειώνει τις ραγάδες στο σώμα σας

Η βιταμίνη Ε δεν είναι ευεργετική μόνο για το πρόσωπό σας αλλά και για το σώμα σας, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην μείωση των ουλών και των σημαδιών. Ακόμη, η βιταμίνη Ε είναι τέλεια λύση για την αντιμετώπιση των ραγάδων, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι που πολλές γυναίκες θέλουν να απαλλαχτούν από αυτές.

Jenny.Gr

Καταπολεμά την γήρανση

Αποτελεί ένα δυνατό αντιοξειδωτικό συνδυασμό γι’ αυτό και επιλέγονται πολλοί συχνά σε κρέμες αντιγήρανσης – επομένως την επόμενη φορά που θα αγοράσετε μια αντιγηραντική κρέμα καλό είναι να ελέγξετε εάν περιέχει βιταμίνη Ε.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βιταμίνη Ε στο πρόσωπο;

Η βιταμίνη Ε υπάρχει σαν βασικό συστατικό σε αρκετά skincare brands, όπως κρέμες αντιγήρανσης, serum και booster, αλλά πολύ συχνά θα βρείτε και αμπούλες με βιταμίνη Ε. Οι κάψουλες μάλιστα έχουν γίνει viral στο TikTok και πολλές beauty influencers τις προτιμούν. Οι κάψουλες σπάνε εύκολα και μπορείτε να εφαρμόσετε εύκολα το έλαιό απευθείας στο πρόσωπο σας με απαλές κινήσεις. Μάλιστα αυτή η τεχνική προτείνεται μετά από έκθεση στον ήλιο, καθώς η εφαρμογή της μέσα στις επόμενες 8 ώρες βοηθάει να προληφθούν οι ρυτίδες που οφείλονται στις φλεγμονές και στις βλάβες από τον ήλιο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.