ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Dry Cleansing: H νέα τάση στον καθαρισμό που θα αλλάξει τη skincare ρουτίνα σου


Ελένη Τσούτση

9 Φεβρουαρίου 2023

Dry Cleansing: H νέα τάση στον καθαρισμό που θα αλλάξει τη skincare ρουτίνα σου
Splash Ideal Images
O σωστός καθαρισμός είναι το Α και το Ω στη φροντίδα της επιδερμίδας - παρακάτω, θα δούμε μία από τις μεγαλύτερες τάσεις που κυκλοφορούν στα social media και ακούει στο όνομα dry cleansing

Η επιδερμίδα μας, έχει ανάγκη να είναι καθαρή και να «αναπνέει». Αν κάτι δεν πρέπει να αμελούμε είναι ο σωστός καθαρισμός με τα κατάλληλα προϊόντα. Άλλωστε ένα καθαρό δέρμα είναι ο τέλειος καμβάς για ένα όμορφο μακιγιάζ. Μέχρι τώρα, γνωρίζετε τον καθαρισμό με νερό και σαπούνι. Tώρα, ένα νέο skincare trend είναι που κατακλύζει το TikTok.

Ο λόγος για το dry cleansing. Ίσως θα έχετε ακούσει για το dry brushing, την απολέπιση του δέρματος με ειδική βούρτσα που καταπολεμά την κυτταρίτιδα και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Το νερό όμως απουσιάζει και αυτό ακριβώς συμβαίνει και στον τον στεγνό καθαρισμό του προσώπου. Με άλλα λόγια, ο καθαρισμός γίνεται με προϊόν που δεν κάνει αφρό (ένα καθαριστικό με λάδι ή ένα cleansing balm) χωρίς νερό. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του dry cleansing είναι ότι το προϊόν που χρησιμοποιείτε έχει μεγαλύτερη επίδραση στην επιδερμίδα, ως και 100%, καθώς δεν αραιώνεται με νερό.

Jenny.Gr
Pexels

Είναι ασφαλές το στεγνό καθάρισμα;

Εκτός από τη χρήση του σωστού τύπου καθαριστικού, η ασφάλεια μιας ρουτίνας στεγνού καθαρισμού εξαρτάται από τα ενεργά συστατικά μέσα στο καθαριστικό σας. Αν θέλετε να δοκιμάσετε το συγκεκριμένο skincare trend, οι ειδικοί συνιστούν να αναζητήσετε ενυδατικά καθαριστικά που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, κεραμίδια ή φυτικά έλαια.