ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Η επιστήμη των serums: Πώς να τα εντάξετε στη ρουτίνα σας και να έχετε το ιδανικό αποτέλεσμα


Ελένη Τσούτση

28 Φεβρουαρίου 2023

Η επιστήμη των serums: Πώς να τα εντάξετε στη ρουτίνα σας και να έχετε το ιδανικό αποτέλεσμα
Instagram/@itslaurenmarshall
Τα serums έχουν μια μοναδική θέση στο νεσεσέρ των skincare addicts και ξέρουμε καλά όλους τους λόγους

Όταν έρχεται η στιγμή να επιλέξετε το κατάλληλο serum, είμαι βέβαιη ότι έχετε πολλές απορίες. Από το «ποιο ταιριάζει περισσότερο στον τύπο της επιδερμίδας μου;» μέχρι το «μήπως να αγοράσω εκείνο το serum που έγινε viral στο TikTok»;

Σίγουρα καλό είναι να έχετε έναν οδηγό ώστε να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή ώστε να δείτε και αποτελέσματα στο δέρμα σας. Όσον αφορά τα must –haves για την περιποίηση του δέρματος, καλό είναι όλες να έχετε ένα serum. Eίναι ένα από τα πιο ισχυρά προϊόντα που μπορείτε να εφαρμόσετε στην επιδερμίδα σας καθώς περιέχουν ενεργά συστατικά που στοχεύουν σε συγκεκριμένες ανάγκες της επιδερμίδας σας.

Οι οροί μπορούν να απαλύνουν, να ενυδατώσουν, να συσφίξουν και πολλά άλλα. Ουσιαστικά, όποια και αν είναι η ανάγκη σας, υπάρχει ένας ορός για αυτή. Ποια είναι, όμως, τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τους ορούς;

Ένα από τα πρώτα πράγματα που μας λένε για την ομορφιά και την περιποίηση του δέρματος είναι πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τον τύπο του δέρματός μας. Ωστόσο, η Dr Ellie Bradley, υπεύθυνη επιστημονικών διαπιστευτηρίων για το No7 Beauty, δήλωσε στο «The Stylist»: «Τo serum που πρέπει να χρησιμοποιείτε εξαρτάται κυρίως από τους στόχους που έχετε για το δέρμα σας, παρά από τον τύπο ή την ηλικία του δέρματός σας».

Jenny.Gr
pexels

Για τη δημοσιογράφο ομορφιάς, Lucy Partington, το shopping smart έχει να κάνει με την επαναφορά των πραγμάτων στα βασικά. «Υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί οροί που είναι διαθέσιμοι τώρα, που μπορεί να βρεθείτε σε σύγχυση, αλλά σκεφτείτε απλά: ελέγξτε το όνομα του προϊόντος, κατανοήστε τι είναι σχεδιασμένο να κάνει και δείτε αν ταιριάζει με το αποτέλεσμα που θέλετε για το δέρμα σας.

«Ίσως θέλετε ενυδάτωση, περισσότερη λάμψη ή να κάνετε απολέπιση. Ακόμη, ένα καλό tip είναι να εστιάσετε σε συστατικά. Οι ειδικοί προτείνουν συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ,το σαλικυλικό οξύ και τη βιταμίνη C.»

Πώς να εντάξετε το serum σωστά στην ρουτίνα σας;

Πρώτα από όλα, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η χρήση πάρα πολλών skincare προϊόντων μπορεί να οδηγήσει σε ευαισθησία ή ερεθισμό, επομένως οι ειδικοί αναφέρουν ότι ο χρυσός αριθμός είναι τα τρία προϊόντα. Προτείνουν, επίσης να περιμένετε πάντα λίγα λεπτά μεταξύ των εφαρμογών για να επιτραπεί η καλύτερη απορρόφηση. Είναι το προϊόν που εφαρμόζουμε πρωί, βράδυ, σε καθαρή επιδερμίδα, πριν την ενυδατική κρέμα.

Jenny.Gr
pexels

Όταν χρησιμοποιείτε ισχυρά ενεργά συστατικά όπως οξέα και ρετινόλη το βράδυ, είναι σημαντικό μετά να ενυδατώνετε το δέρμα σας. «Μια θρεπτική κρέμα νύχτας μπορεί να ενισχύσει και να υποστηρίξει τον φραγμό του δέρματος ενώ κοιμάστε», αναφέρει η Bradley. «Και το πρωί, μια κρέμα ημέρας με SPF βοηθά στην ενυδάτωση, ενώ παρέχει προστασία από την καθημερινή τυχαία έκθεση στον ήλιο που μπορεί να οδηγήσει στη γήρανση του δέρματος».

Η επιστήμη των ορών λειτουργεί, λοιπόν, κάπως έτσι: ένας καλά επιλεγμένος ορός πρέπει να στοχεύει σε συγκεκριμένες ανάγκες του δέρματος και να προσφέρει μακροπρόθεσμα οφέλη. Συνδυάστε τον ορό με βραχυπρόθεσμα, συμπληρωματικά προϊόντα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πούμε ότι μόλις ξεκλειδώσατε την απόλυτη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Βρείτε στην παρακάτω gallery τα καλύτερα serums της αγοράς:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.